Kennis van bouwkunde en diepgaande ervaring met de moderne 3D engineering software kan een groot verschil maken bij een project waar scherp aan de wind wordt gezeild qua doorlooptijden. De 38 seniorenappartementen aan de Berkelstraat in Almelo is zo’n project, waarin Vibes Building Engineers als meedenkende en collegiale, maar zeker ook als strenge teamspeler optrad.
 
Het ontwerp van de architect hebben wij zodanig vertaald dat alle partijen hun input aan het gezamenlijke BIM konden geven. Met die integrale aanpak winnen we tijd en kwaliteit, wat in zo’n LEAN project – met ultrakorte doorlooptijden – van groot belang is. De samenwerking met Löwik is erg goed gegaan. Dat is een van de redenen dat zij ons ook hebben ingeschakeld bij een ander project: 19 appartementen en een supermarkt in Almere.

Hier bieden wij meerwaarde in de rol van meedenker en adviseur. Wij zijn een bouwkundig ingenieursbureau en hebben daarnaast verstand van de software. Die combinatie maakt ons een betrouwbare partner en levert een gebouw op dat praktisch zonder fouten tot stand komt, in een project waarbij aan alles is gedacht.