Voor Bouwbedrijf Lont hebben we de BIM-engineering gedaan voor het project Palazzo Rimini in Almere. Vlakbij het zandstrand en de jachthaven van het IJmeer worden 12 exclusieve City Beach appartementen gerealiseerd. De mediterrane details, de ruimte en kwaliteit geven het complex de uitstraling van een echt Palazzo.

Dat zowel Vibes als Lont tevreden waren over de samenwerking blijkt uit het compliment dat wij mochten ontvangen van Lont: “ Vibes pakt het voortvarend op. Door de optimale inzet van engineering middels BIM technieken, is het appartementencomplex binnen 4 weken op hoogte!” Naast het begeleiden van het BIM project werd ook de bouwkundige input gewaardeerd. Volgens Lont heeft de werkvoorbereider beduidend minder "brandjes te blussen" ten opzichte van een traditioneel proces.

Van 12 appartementen in Almere naar 81 woningen in Leeuwarden

Na afronding en evaluatie van het project Palazzo Rimini, was het al snel duidelijk dat we ook onze krachten mogen inzetten bij de wijkvernieuwing van de West-Indische buurt in Nylan, Leeuwarden. Hier worden 81 woningen aangepast aan de eisen van deze tijd. Samen met Bouwbedrijf Lont en de andere co-makers gaan we een LOD400 model maken die de basis vormt voor de gehele bouwcoordinatie. Na clash-detectie en detailleren van de BIM modellen, is de verwachting dat we ook bij dit project de uitvoering in de bouw kunnen versnellen en verbeteren. Daarbij is het model voor Lont en Vibes ook leading op de bouw aanwezig! Dit is de manier waarop wij graag werken: korte lijnen tussen alle co-makers en de werkelijke bouw, waarbij wij de opdrachtgever ontzorgen door het BIM traject te coördineren.

 
81appartementen
 palazzoRimini