Op 16 april 2015 vond de eerste Vibes Inspiratiedag plaats. Wij waren met onze 40 gasten te gast bij Damen Shipyards, waar we inspirerende lezingen te horen kregen, een heftige vaartocht maakten en een interessante rondleiding over de werf kregen. Na het afsluitende buffet, ging men tevreden weer naar huis.

De bewegwijzering stond klaar, de blauwe helmen lagen op tafels uitgestald en de zaal was ingericht. Vanaf 13.30 uur arriveerden de eerste bezoekers die onder het genot van een kopje thee of koffie direct de kans aangrepen om volop te netwerken met de andere gasten en uiteraard de gastheren van Vibes.

Na een welkomstwoordje door Wilfred Wolf, directeur van Vibes, nam de CEO van Damen Shipyards, René Berkvens, ons mee in de enerverende wereld van de scheepsbouw. Hij trok de vergelijking met de woningbouwsector, die voor vergelijkbare uitdagingen staat die Damen al eerder heeft overwonnen. De zaal was zichtbaar onder de indruk van zijn verhaal.

Aan Arjan van Dijk (Cegeka-dsa) de moeilijke taak om de aandacht hierna vast te houden. Dit lukte echter zeer goed, doordat zijn verhaal over de CORA richtlijn bij de aanwezige woningbouwcorporaties veel herkenning opriep en ook de bouwers bevestigde in het idee dat een goede informatievoorziening van essentieel belang is in het soepel verlopen van de processen.

Bas Kalshoven van Ymere gaf in een interactief praktijkvoorbeeld de zaal gelegenheid hun eigen ideeen in te brengen en volop mee te discussieren. Waarna Frank Bijdendijk, voorzitter van het NRP, de middag reflecteerde in een interessant en goed opgebouwd betoog.

Een korte koffiepauze gaf onze Duitse gast de gelegenheid zich voor te bereiden op een vergelijk tussen Nederlandse en Duitse woningbouwcorporaties. Echter bleek hij toch iets minder serieus te zijn dan onze gasten hadden gedacht. Anekdotes over zijn studietijd in Delft (waar hij van het statiegeld op vakantie kon) gingen over in humor over Angela Merkel en andere Duitsers en Nederlanders. Tot uiteindelijk bleek dat deze hilarische speech compleet fake was geweest en de spreker een Nederlandse cabaretier!

Damen Interceptor
In een goede sfeer gingen we vervolgens naar de boten, waar de waaghalzen zich met meer dan 100 km/u in een Interceptor over het water lieten vervoeren. Dit schip wordt o.a. gebruikt voor politionele missies bij kapingen van schepen. De overige gasten scheepten zich in op een transportschip dat personeel naar boorplatforms brengt. Hier was de stemming opperbest, ondanks de spatten die ook ons troffen.

Rene Berkvens leidde vervolgens persoonlijk de gasten rond over de werf, waarbij hij vele interessante feiten over scheepsbouw en diverse schepen met ons deelde. Na het heerlijke Indonesische buffet, waarbij weer volop genetwerkt werd, was het uiteindelijk toch tijd om te gaan. Iedereen was het erover eens dat we een heerlijke dag hadden gehad.

Alle foto's die onze fotograaf Simon Bos (www.simonbos.nl) gedurende de dag heeft gemaakt kunt u vinden in ons Picasa fotoalbum.

 juichfoto