Veel bouwbedrijven schakelen Vibes in om hun projecten soepeler en sneller te laten verlopen. Naast de integrale project coördinatie, kunt u daarbij denken aan het vervaardigen van 3D werktekeningen, BIM modellen, assistentie bij omgevingsvergunning aanvragen, Bouwbesluit toetsing e.d.

De energie prestatie coëfficiënt (EPC) berekening wordt tot nu toe nog vaak bij derde partijen neergelegd. Terwijl het zo handig zou zijn om zoveel mogelijk in een hand te houden en de aantallen co-makers te verkleinen. Want hoe meer co-makers, hoe meer communicatie en kans op fouten.

Naast dat wij samenwerken met enkele zeer betrouwbare partners op dit vlak, kunnen wij de EPC berekeningen nu ook zelf uitvoeren. Mark Blankvoort van Vibes heeft een opleiding gevolgd waarmee hij nu ook zelf de EPC berekeningen kan uitvoeren, of indien een van onze partners dit voor ons doet, op niveau met hen kan sparren.

Wat zijn de voordelen voor u:EPC afbeelding 01

  1. Alles in een hand houden, geen onnodige extra communicatie met kans op fouten
  2. Vibes werkt met het programma Vabi Elements, u heeft een snelle uitkomst met meer informatie
  3. De resultaten kunnen direct verwerkt worden in het (3D) model, waarbij verschillende scenario’s bekeken kunnen worden
  4. Betere berekeningen (nauwkeuriger)
  5. Duidelijke grafieken (i.p.v. alleen maar een cijfermatige uitvoer. Het is dus klantvriendelijker / beter te begrijpen voor de klant.)
  6. Inden wij samenwerken met een van onze partners op dit gebied, heeft u toch maar een aanspreekpunt. Wel zo efficient.

 Waarom werken wij met Vabi Elements?

Wij hebben gekozen voor het programma Vabi Elements. Dit is een vrij complex programma waardoor er vrij veel tijd in gaat zitten om de volledige programmatuur te doorgronden.

Waarom wij toch hiervoor hebben gekozen is omdat hiermee veel sneller en nauwkeuriger de EPC berekend kan worden. De Bouwbesluit eisen zijn in dit programma verwerkt en de installaties zijn eenvoudig in te brengen. Zo is het mogelijk om verschillende scenario’s te bekijken om de optimale EPC tot stand te brengen. De uitkomsten verwerken wij vervolgens weer in het (3D) model, om snel te zien of alle opties mogelijk zijn. Als er nog installaties aangepast moeten worden, kunnen wij dit proces zoveel als nodig is herhalen.

Nu de EPC berekening steeds meer gevolgen heeft voor de constructie en installaties van het gebouw, is het een groot voordeel als u dit bij het engineeringsbureau zelf uit kunt laten voeren. Wilt u meer informatie over onze EPC berekeningen of een voorbeeldrapport zien, neemt u dan contact op met Mark Blankvoort (+31 (0)570 64 00 34).

EPC afbeelding 02EPC afbeelding 03EPC afbeelding 04EPC afbeelding 05