Waterschap Aa en Maas realiseert in ‘s-Hertogenbosch een aansprekend en omvangrijk rioolwaterzuiveringsproject. Een grote renovatie en uitbreiding van de rioolwaterzuiveringsinstallaties en gebouwen bij het waterschap leiden tot een grotere capaciteit, betere zuivering en bovendien tot de productie van biogas.

De rioolwateringszuivering moet normaal door blijven werken gedurende de renovatie. Daarom is de planning en volgorde in dit project van essentieel belang. Als een onderdeel gesloopt wordt, moet de taak overgenomen worden door andere installaties. Deze dienen dan natuurlijk op de vastgestelde tijd gereed te zijn. Dit complexe geheel kan alleen door middel van een soepel lopend BIM gerealiseerd worden. En daar is de ervaring en kennis van Vibes op dit gebied cruciaal gebleken.

Medewerkers van Vibes leveren een belangrijke bijdrage aan het ontwerp van de te renoveren installaties en faciliteiten. Als engineers moeten we onderling goed afstemmen en overleggen wat de consequenties zijn van het aanleggen of verplaatsen van leidingen. Dat geeft een extra dimensie aan dit toch al bijzondere project.

De sloop is inmiddels gestart en loopt voorspoedig. In ons Picasa foto-album ziet u enkele indrukwekkende foto’s hiervan.

IMG 20160322 WA0000