RamonBij Vibes zien we de toegevoegde waarde van stagiaires in ons bedrijf. De frisse blik van een student houdt ons scherp en vernieuwend. Of wij ook iets aan de stagiair te bieden hebben? Deze vraag hebben we voorgelegd aan Ramon Schijven, een van de twee stagiaires die momenteel bij ons aan het werk is.

Ramon volgt de opleiding Bouwkunde richting architectuur aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Omdat hij twijfelt tussen een carrière in de architectuur of 3D modelleren, wilde hij graag in de praktijk bezig zijn met het uitwerken van 3D modellen. Bij Vibes merkt hij dat hij op een goede manier in het diepe wordt gegooid. Zoals hij aangeeft: “Ik mag hier echt het werk doen dat, na een kwaliteitscontrole, naar de klant gaat. De modellen worden in de praktijk gebruikt. Ik krijg hier veel vrijheid om zelfstandig te werken aan een project. Mijn stagebegeleider geeft me veel ruimte, maar geeft me ook de ondersteuning die ik nodig heb.”

Inhoudelijk is Ramon tevreden over zijn keuze voor Vibes: “Als je de ideeën van de architect uitwerkt in een BIM model, zie je alles bij elkaar komen. Als modelleur moet je technisch en bouwkundig goed onderlegd zijn en dat vind ik interessant. Als architect moet je niet alleen een goed idee hebben, maar dit ook goed kunnen verkopen. Dat moet je liggen.” Het is hem duidelijk geworden dat zijn keuze voor bouwkundig engineer de juiste is.

Ook de sfeer bij Vibes is aantrekkelijk voor stagiaires. Er zijn vaak meerdere stagiaires tegelijkertijd en de collega’s zijn erg betrokken. Ramon: “De open sfeer zorgt ervoor dat je je snel geaccepteerd voelt. Je wordt ook als stagiair serieus genomen en behandeld als een collega. Dat werkt erg fijn”.

Na de stage bij Vibes gaat Ramon afstuderen en een leuke baan zoeken als bouwkundig engineer/ 3D modelleur.