Bouwbedrijf Lont ontwikkelt in Gorredijk 29 en in Sneek 40 woningen volgens het Basiswoning principe. Hiervoor hebben wij een database ontwikkeld en gevuld met diverse mogelijke opties op bouwkundig gebied. Dat deze manier van engineeren succesvol is blijkt wel uit de snelheid en accuratesse bij de ontwikkeling van beide projecten. Over de opzet van de database hebben wij al eerder bericht in een nieuwsbericht.

Vibes is ook goed in te zetten bij installaties
Lont heeft installatiebedrijf Sikma in de arm genomen om de installaties uit te werken. Sikma heeft Vibes ingeschakeld om hen daarbij te ondersteunen, omdat de kennis van de bouwkundige aspecten al bij ons aanwezig was en onze ervaring op installatietechnisch gebied hierbij goed kunnen inzetten.

Beide projecten voeren wij in nauwe en zeer prettige samenwerking met Sikma uit.

Wij werken de volgende systemen uit op LOD300 niveau:

  • Electra
  • Gas
  • Tapwater
  • CV
  • Lucht

Daarnaast voeren wij het BIM management uit voor Sikma binnen het co-makersteam van Bouwbedrijf Lont.

Dit is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen meerdere partijen en een optimale inzet van de capaciteiten van Vibes. Korte lijnen en reeds aanwezige kennis maakt dat deze projecten snel, soepel en goed uitgevoerd kunnen worden.

De woningen

In Gorredijk ontwikkelt Bouwbedrijf Lont 29 ruime gezinswoningen met veel sfeer en karakter. Deze rijwoningen en half vrijstaande woningen komen in de nieuwe wijk Mooi Loevestein. Er zijn verschillende opties om de woningen naar de eigen smaak in te delen. Ze beschikken over een royale achtertuin; mét parkeren op eigen erf èn ruimte voor een eventuele garage.

Mooi Harinxmaland in Sneek krijgt de uitstraling van een chique jaren ‘30 woonwijk. Dat heeft alles te maken met het klassieke karakter van de woningen. De warme ‘vintage’ bakstenen, de brede overkapping, en het verspringen van bakstenen, zorgen voor dit bijzondere karakter.

De Basiswoning staat voor een flexibel in te delen plattegrond, waarbij tuingericht of straatgericht wonen tot de mogelijkheden behoort. Wil men een grote eetkeuken, tuindeuren vanaf de keuken of vanaf de kamer, een tuingerichte of straatgerichte kamer of het geheel verlengen? Het kan allemaal. De verschillende opties worden snel en accuraat uit de database gehaald, waardoor het bouwproces snel en efficiënt verloopt.

40 woningen sneek40 woningen sneek 01