Hof van Pepijn is een combinatie van 3 gebouwen gelegen in het centrum van Hardenberg (aan de Nijenstede, nabij de oorlogsbegraafplaats). Het hoofdgebouw heeft een fietsenkelder voor de nabij gelegen school (LOC Hardenberg), 14 appartementen en 3 penthouse appartementen. Met een overgang met entrée komen daaraan vast op de begane grond commerciële ruimten, een ontmoetingsruimte met daarbovenop woningen. Dat zijn 8 eengezinswoningen met twee verdiepingen. De woningen worden allemaal voorzien van een plateaulift en een vaste trap van de woonverdieping (1e verdieping) naar de slaapverdieping (2e verdieping). Het geheel wordt, aan de straatzijde, verbonden door een puinmuur (een wand opgetrokken uit stukken puin of buitenwanden van gesloopte gebouwen). Achter het gebouw bevinden zich onder de tuin en park garageboxen en parkeerplaatsen.

De bouw van het hoofdgebouw is in september 2012 gestart. Gebouw B is in de tweede fase uitgedimensioneerd, de start van de bouw was begin 2013. In januari 2014 is de eerste fase opgeleverd.

Vibes heeft samen met Dijkhuis vanaf het Voorlopig Ontwerp het gebouw verder vormgeven en uitgewerkt. Middels de beproefde methode van 3D-modelleren van de complete gebouwen (bouwkundig, constructief en installaties) en ontwerpsessies is toegewerkt naar de aanvraag van de omgevingsvergunning. Aansluitend zijn door Vibes alle benodigde documenten en tekeningen voor de bouw geproduceerd.

Naam: Hof van Pepijn

Plaats: Hardenberg

Opdrachtgever: Dijkhuis Aannemersbedrijf BV

Architect: Vellinga Menkveld architecten

Levering: 3D BIM, aanvraag omgevingsvergunning

HofvanPepijn-1