Dynamo is een visuele programmeeromgeving waarmee uiteenlopende taken uitgevoerd kunnen worden. De eenvoudige, visuele structuur van de programmeeromgeving maakt het voor iedereen bijna mogelijk om eigen ideeën in een script te vangen. Dit draagt bij aan een sneller en beter ontwerpproces.
BIM-modellen aansturen met Dynamo zorgt voor meer overzicht en levert minder fouten op.

Je gebruikt Dynamo voorSinuous Tower:

  • Paramatric Design
  • Data Analyse/Management/Manipulatie

Design: Parametrisch ontwerpen wordt eenvoudig

Waar de architect vaak organische vormen gebruikt in het design, is het voor BIM modelleurs een grote uitdaging om de modellen hiervoor te maken. Door Dynamo te gebruiken, kun je op relatief eenvoudige wijze deze vormen programmeren, dupliceren en aanpassen. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt.

Analyseren, Beheren en manipuleren van de gegevens

  • De ontwerpen kunnen m.b.v. Dynamo snel en accuraat geanalyseerd worden. Zo kun je de fouten in het ontwerp makkelijk ontdekken en aanpassen.
  • De gegevens die in de modellen zijn verwerkt, zijn eenvoudig te extraheren en kunnen door niet-programmeurs bekeken worden en gebruikt om de modellen te vervaardigen.
  • Veel handelingen moeten meerdere malen uitgevoerd worden bij het maken van modellen. Met Dynamo kun je deze repeterende handelingen programmeren, waarmee je heel veel tijd bespaart. Ook wordt de kans op fouten zo veel kleiner.
Dynamo

Als Dynamo zo eenvoudig te gebruiken is, waarom zou je dan een Dynamo specialist inhuren? Wij legden die vraag voor aan Michiel Groeneveld, onze eigen Dynamo specialist. “Als je inzicht hebt in programmeren en  dat leuk vindt om te doen,  dan is Dynamo niet moeilijk. Het vergt een bepaalde denkwijze, die niet iedereen heeft en wil hebben. Daarom is visueel programmeren niet voor iedereen weggelegd.”

Zijn collega’s ondersteunt Michiel met het schrijven van Dynamo scripts voor o.a. repeterende werkzaamheden. En hij heeft zich ook al ingezet voor uiteenlopende opdrachten van diverse opdrachtgevers.

Meer weten?

Heeft u een ingewikkeld ontwerp waar met de gebruikelijke technieken een BIM model vrijwel niet te vervaardigen is? Grote kans dat dit met Dynamo wel te realiseren is. Of wilt u Dynamo inzetten voor analyseren, beheren en manipuleren van gegevens? Voor meer informatie neemt u contact op met Michiel Groeneveld, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 06 511 622 99.