Flowkast Quirem6
Quirem Medical is een spin-off van het UMC Utrecht en richt zich vooral op de behandeling van levertumoren door middel van radio-embolisatie. Dit is een vorm van inwendige bestraling. Tijdens de behandeling spuit men kleine radioactieve bolletjes in via een slangetje (katheter) dat men in de leverslagader plaatst. De radioactieve bolletjes lopen vast in de bloedvaten rondom de tumor en geven daar hun straling af, met als doel de tumorcellen te vernietigen. In Deventer beschikt Quirem over een productie- en een onderzoekslab waar de microsferen gemaakt worden, later worden ze elders in een kernreactor radioactief gemaakt.

Door de groei van het bedrijf was een uitbreiding van de productiecapaciteit en technische installaties gewenst. Het bijzondere karakter van het laboratorium vraagt om een zorgvuldig en gedetailleerd ontwerp, zodat men zonder problemen de productie op peil kan houden gedurende de verbouwing. Een belangrijke reden voor de verbouwing was de plaatsing van een nieuwe lafkast door Interflow Deze speciale werkbank wordt gebruikt bij de vervaardiging van de producten en biedt meer werkruimte en de belangrijke product- en persoonsbescherming.

Quirem verbouwing3Vibes Building Engineers heeft zijn expertise op BIM gebied goed kunnen gebruiken in dit proces, waarbij we eerst de huidige situatie in kaart hebben gebracht en vervolgens de nieuwe ontwerpen in een bouwkundig model hebben verwerkt. Ook hebben wij Matthijs Dijk, Production & Quality Control manager van Quirem, kunnen ondersteunen bij het project management. Voor de installateur Van Dorp hebben we een bijdrage geleverd aan de installatiemodellen en ook Interflow heeft de modellen gebruikt voor meer inzicht  in de situatie.


Matthijs Dijk van Quirem was tevreden over de toegevoegde waarde van Vibes: ‘Het projectmanagement van Vibes heeft ons geholpen om onze ideeën over de uitbreiding op papier te krijgen en met de juiste partijen in contact te komen om van een idee realiteit te maken.’

Uiteraard zijn de eisen bij medische producten streng en is een hoogwaardig werkniveau vereist. Wij zijn gewend om op topniveau te werken en hebben deze uitdaging graag op ons genomen. Het eindresultaat mag er zijn, het nieuwe laboratorium is onlangs in gebruik genomen.

Quirem verbouwing2Quirem verbouwingFlowkast Quirem16