Het hoofdkantoor van Witteveen+Bos wordt ingrijpend verbouwd. In ongeveer een jaar tijd verandert zowel de binnen- als een deel van de buitenkant van het kantoor en wordt de technische installatie vervangen.

Bouwer Van Wijnen is door Witteveen+Bos gevraagd voor het co├Ârdineren van de werkzaamheden op de bouwplaats en de engineering van de vele details die bij een dergelijk omvangrijk project aan de orde zijn. Om hen te ondersteunen hierbij, voert Vibes diverse werkzaamheden voor Van Wijnen uit.

Tijdens de uitvoering vullen wij het model van Witteveen+Bos aan, waarna de andere co-makers hun input hieraan kunnen leveren. Wij werken dit vervolgens uit naar een LOD400 co-maker gereed model en genereren hier de benodigde werktekeningen uit ten behoeve van de uitvoering. Hier kunnen de aannemer (Van Wijnen) en installateur (Van Dorp Installaties) mee aan de slag.

Witteveen+Bos verspreidt regelmatig een update van de werkzaamheden op hun website: op dit moment worden de eerste werkplekken weer gerealiseerd en wordt er hard gewerkt aan de installaties. http://www.witteveenbos.nl/upload/filemanager/Update_renovatie_Leeuwenbrug_-_5.pdf

Bij een grote renovatie als dit hoofdkantoor zijn wij een goede toevoeging in het gehele proces. Door goede en werkbare (3D) modellen te leveren, weten alle co-makers waar ze aan toe zijn en kan de renovatie sneller en beter verlopen.

Teun Horenberg, werkvoorbereider bij Van Wijnen, over de samenwerking met Vibes:

"Vibes is tijdens het uitvoeringsproces onze rechterhand, alleen al omdat we buren zijn (Vibes zit in het pand naast ons). Dit citeert wel onze communicatie; korte lijnen met de juiste personen. Vibes vertaalt de uitwerkingen van de verschillende onderdelen naar het 3D model en genereert daarna 2D tekeningen voor onze uitvoerder. Vibes is daarnaast aanwezig bij de verschillende engineering overleggen op de bouwplaats, waarin het 3D model centraal staat. Ook hier laat Vibes haar toegevoegde waarde voor ons mooie project zien." 

Hieronder ziet u enkele foto's van de huidige stand van de werkzaamheden met de 3D modellen ernaast:

voorkant

voorkant

trap

trap

binnenzijde

binnenzijde