VibesWoensdag 4 april hebben we met Ondernemers in Bedrijf, Julia Interiors en TCR Tours een mooi netwerkevent georganiseerd in Amsterdam. Met een bus vol ondernemers uit Deventer en Lochem hebben we genoten van een goed verzorgde busreis, heerlijke versnaperingen en goed gezelschap.

Toren volgens traditioneel bouwprocesDe traditionele manier werkt niet zo goed

In de spectaculaire showroom van Julia mochten wij een leuke opdracht voor de deelnemers verzorgen. Het doel was om een zo hoog mogelijke toren te bouwen. Eerst werd de traditionele manier van bouwen nagebootst, waarbij de verschillende rollen van opdrachtgever, architect, aannemers en constructeur alleen contact mochten opnemen met de directe contactpersoon. Door deze opzet duurde het veel langer voordat de toren gebouwd kon worden en was het eindresultaat hooguit redelijk te noemen.

Sneller, beter en met meer plezierwinnende toren

De tweede simulatie hield in dat iedereen die een rol heeft in het bouwproces met elkaar mocht overleggen. Hierdoor was er sneller consensus over de te volgen aanpak, kon men sneller beginnen  met bouwen en het eindresultaat was fantastisch. De gebouwde toren was zeker 5 keer zo hoog geworden! En de deelnemers hadden veel meer plezier gehad.

Geïntegreerde bouw

Deze laatste aanpak is een illustratie van hoe Vibes graag werkt, geïntegreerd met veel overleg en goede communicatie. Geen eilandjes, maar met elkaar samen werken. Zodat je sneller, met meer plezier en tegen lagere kosten een beter resultaat verkrijgt. Wij noemen dat Totale Gebouw Engineering.

evaluatie

Alle foto's van het event kun je vinden in ons fotoalbum