Aannemers, ontwikkelende bouwers en eigenaren zien steeds meer de waarde in van een strategisch partnerschap met Vibes Building Engineers. Zij waarderen onze integrale, op samenwerking gerichte aanpak bij het ontwerp, engineering, voorbereiding, realisatie en beheer van hun gebouwen.

De sterke toename in werkzaamheden die dit tot gevolg had, zorgde ervoor dat wij de afgelopen maanden op zoek zijn geweest naar innovatieve vakmensen die een goed bouwkundig inzicht hebben en met BIM kunnen lezen en schrijven. We hebben 3 toppers gevonden die met ingang van september bij ons adviesbureau voor de bouw zijn komen werken.

3nieuwemedewerkers1

v.l.n.r.: Ronald van Rijswijk, Janika Webers, Wesley Daggenvoorde

Aan de hand van enkele vragen stellen we hen graag aan u voor:

Wat heb je hiervoor gedaan?

Alle drie hebben ze een achtergrond in de bouw, maar in zeer verschillende disciplines.

Janika is mede eigenaar van een bedrijf in grondverzet in Duitsland en heeft onlangs de HBO studie Bouwkunde afgerond in Enschede. Haar afstudeeropdracht ging over natuurlijke ventilatie van gebouwen, zij is erg geïnteresseerd in het concept van gezonde gebouwen.

Ronald is bouwkundig tekenaar en heeft gewerkt met diverse CAD programma’s. Hij wil zich meer verdiepen in 3D tekenen en heeft zich via een cursus de basis van Revit snel eigen gemaakt.

Wesley was ervaren bouwkundig tekenaar in het familiebedrijf en wil zich graag verder ontwikkelen in Revit en BIM.

Waarom wil je graag bij Vibes werken, wat zijn je verwachtingen?

Ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van BIM en Revit, projectmatig werken en afwisseling in het werk worden door onze nieuwe collega’s genoemd. Daarnaast kijken ze uit naar het werken in een team. En verwachten ze dat Vibes ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling, alternatieve ideeën en innovaties in de bouw.

Hoe is je eerste indruk van het bedrijf en je nieuwe collega’s?

Ronald: “Er werken allemaal bouwtechneuten en daar pas ik prima tussen.” Janika vindt het “superleuk” en is positief dat Vibes het zo belangrijk vindt dat de medewerkers zich goed voelen. Wesley vindt het gezellig en noemt het teamwork als belangrijke pré.
De diversiteit aan projecten zorgt ervoor dat je niet alleen achter je computer zit, maar ook in contact komt met klanten. Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid en krijgt vertrouwen en waardering van je collega’s.

Welke bijzonderheden zou een opdrachtgever graag van je willen weten?

Wesley geeft aan dat de opdrachtgevers waarschijnlijk blij zullen zijn met zijn mentaliteit, als iets af moet dan gaat hij er ook echt voor. Ronald heeft een groot technisch en ruimtelijk inzicht, een 2D plaatje zit al als 3D in zijn hoofd. En Janika spreekt 7 talen, is gek op innovaties is van mening dat de bouwwereld meer vrouwen nodig heeft.

En wat zou je liever niet aan je nieuwe collega’s vertellen?

“Haha, leuke vraag, ik ben een open persoon dus mijn nieuwe collega’s weten al bijna alles van me.”
Janika rijdt motor, zit graag op de graafmachine en houdt van reizen. Wesley voetbalt graag en Ronald is actief in het verenigingsleven als vrijwilliger, zingt en doet aan baanatletiek.