Midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt een nieuw multifunctioneel gebouw gerealiseerd. Het wordt een prachtig, in de natuurlijke omgeving passend gebouw met de uitstraling van een Landhuis. De afwerking kent hoogwaardige materialen zoals eikenhout, gekleurd aluminium en baksteen. Natuurlijk krijgt het gebouw moderne installaties en is het voorzien van een eigen warmtepomp.

Unieke vormen
Het complexe ontwerp van architecten De Zwarte Hond en Monadnock bevat vele unieke vormen, zowel aan de buitengevel als in het interieur. Aannemer Rots Bouw staat voor grote bouwkundige uitdagingen in dit project. Zij hebben Vibes Building Engineers ingeschakeld om hen te ondersteunen bij dit ingewikkelde proces.

Model maken tijdens de bouw
De toch al grote uitdaging werd nog groter doordat enkele ontwerpwijzigingen direct worden verwerkt in de modellen. Op deze manier kan de planning gehaald worden, maar het houdt in dat wij nog tijdens de bouw bezig zijn met het vervaardigen van het model. Een ingecalculeerd risico, dat alleen tot een goed resultaat kan komen door een zeer nauwe samenwerking.
Onze bouwkundig engineer Thijs Hajee, is dan ook regelmatig te vinden bij Rots Bouw waar hij samen met de werkvoorbereider Maarten Rots de werkzaamheden plant en de leveranciers van de juiste informatie voorziet.

Dynamo is het antwoord
Regelmatig vragen Maarten en Thijs zich af hoe ze de unieke complexe vormen kunnen bouwen. Dynamo is hier het antwoord. Met behulp van specifieke scripts kunnen bijvoorbeeld de bijzondere dakvormen getekend worden op een manier zodat het ook gebouwd kan worden. Een sterk staaltje vakmanschap van onze engineers.

Trots op het eindresultaat
Op de vraag wat dit project zo uniek maakt, antwoord Thijs: “Álles maakt dit een zeer complex, maar mooi project. Het is ingewikkeld, niks is standaard en het moet extreem snel af. We worden voor grote bouwkundige uitdagingen geplaatst, die we alleen kunnen overwinnen door de juiste middelen als Dynamo in te zetten en vooral door heel goed samen te werken. Dit project brengt enkele uitdagingen van eerdere projecten samen en maakt het tot een van de ingewikkeldste projecten waar ik ooit mee bezig ben geweest. Maar dat maakt het erg leuk en we kunnen straks trots zijn op wat we bereikt hebben.”

foto1 Knipsel
foto2Knipsel2