De afgelopen maanden is Vibes betrokken geweest bij de voorbereiding van de bouw van het multifunctionele publiekscentrum Het Landhuis in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Een ambitieus en ingewikkeld project dat gerealiseerd wordt middenin een natuurlijke omgeving. Het gebouw met een duurzame uitstraling en toepassing van hoogwaardige materialen, waarbij alles maatwerk is, gaat in de zomer van 2019 open voor publiek.

 Expertise zeer gewenst

Hoe maak je van een exclusief ontwerp en bestek een uitvoerbaar project? Dat was de grote vraag van de aannemer Rots Bouw. Het bedrijf schakelde de expertise van Vibes in om de brug te slaan tussen ontwerp en de daadwerkelijke realisatie van het publiekscentrum Het Landhuis. Onze project engineer Thijs Hajee was de spil in het voorbereidingsproces van dit unieke project. Hij plande de werkzaamheden, voorzag leveranciers van de juiste 3D-informatie en werkte nauw samen met de aannemer.

Vertaalslag van plan naar praktijk

Intensief contact met het ontwerpteam, constructeur, leveranciers en de aannemer gaf Thijs een helder inzicht in de wensen en mogelijkheden om dit publiekscentrum te kunnen bouwen, zoals de architect het had bedacht. “Het bestek gaf vooral de kaders aan. Het was mijn taak, samen met de werkvoorbereider van Rots Bouw om de juiste oplossingen te vinden, zoals in het ontwerp en het bestek was voorgesteld. Voor alle materialen en toepassingen moesten we op zoek naar een passend antwoord of een geschikte leverancier. Niets was standaard en daarnaast moeten materialen op tijd geleverd kunnen worden. Dat betekent slim en daadkrachtig te werk gaan.”

Uitdagend puzzelwerk

Tijdsdruk, complexiteit en precisiewerk waren in dit project belangrijke factoren die voor extra uitdaging zorgden. Thijs is bedreven in het begeleiden van complexe projecten. Zijn doorzettingsvermogen en stressbestendigheid komen daarbij goed van pas. Hij beschikt over inzicht, techniek en de juiste BIM-middelen. “Rare projecten zijn voor mij een uitdaging en geven me energie. Ik vind het heerlijk om binnen een team de technische vraagstukken op te lossen. Vaak is het puzzelen met technische of organisatorische opties. Met onze 3D ervaring weten we altijd wel tot een slimme oplossing te komen. Mijn doel was om het latere bouwproces soepel te laten verlopen en verrassingen zo veel mogelijk te vermijden. Dan ontstaat er rust op de bouwplaats en kun je oponthoud tot een minimum beperken.”

Vertrouwen basis voor constructief teamwork

Vibes staat bekend als een echte teamplayer. Dat hebben we ook in dit project weer bewezen. De samenwerking binnen dit project verliep plezierig en soepel. “Wij zaten regelmatig om tafel. Veel opties zijn kritisch bekeken en besproken, maar we lieten elkaar ook vrij in de keuzes. Dat ging altijd in een open en vertrouwde sfeer,” is de ervaring van Thijs. “Vertrouwen betekent dat je elkaar de vrijheid en verantwoordelijkheid gunt. Ook in dit project was de samenwerking heel plezierig en constructief. Gezamenlijk heeft dit geleid tot goede resultaten en de juiste oplossingen waar ieder zich in kon vinden. Dat kwam ten goede aan de kwaliteit van het werk. Beloftes en afspraken zijn door alle partijen in dit project waargemaakt. Dat is het echte teamwork. Klasse!”

Meer informatie over dit project

Het magazine Bouwen in het Oosten besteedde in hun februarinummer aandacht aan de rol van Vibes bij de bouw van het nieuwe publiekscentrum in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Lees hier het artikel Vibes maakt ontwerp Nationale Park De Hoge Veluwe bouwbaar.
Meer informatie over de realisering van dit unieke gebouw vind je op de website van De Hoge Veluwe .

 

Landhuis Hoge Veluwe 1 IMG 20190225 WA0001Landhuis Hoge Veluwe 3 IMG 20190116 WA000118442 RB Landhuis 4.1818442 RB Landhuis 20adef