Wij hebben de laatste hand gelegd aan werktekeningen voor het project Hof van Leijh in Haarlem. Vertragingen en projectaanpassingen zijn er de oorzaak van, dat we de werkzaamheden pas na 7 jaar konden afronden. Een langdurig project, waarbij een vertrouwde samenwerking tot een mooi resultaat heeft geleid.

Nieuwbouwproject met een lange aanloop

De Slachthuisbuurt in Haarlem is een terrein waarop al jaren nieuwbouw plaatsvindt. Een groot deel ervan ligt aan de toegangsweg waar je Haarlem binnenkomt als je vanuit Amsterdam of de snelweg arriveert. Aan de Hof van Leijh, bestaande uit appartementen en koopwoningen, is vanaf 2012 gewerkt. Woningcorporatie Elan en andere corporaties bouwen daar sociale huurwoningen. Al in 2012 benaderde Elan ons voor het project. Door ontwerpaanpassingen en bestemmingsperikelen rond een supermarkt in de commerciƫle plint ontstond er veel vertraging. Het duurde uiteindelijk tot 2017 voor doorgepakt kon worden.

Vertrouwen in kennis en kunde

In de laatste maanden van 2017 waren wij al langere tijd betrokken bij het ontwerp van Faro Architecten. De bouwvergunning hebben we uiteindelijk in een tijdsbestek van enkele maanden voor het einde van 2017 ingediend. Begin 2018 was deze opdracht klaar, maar al snel bleek dat Elan wel graag met onze kennis en kunde het project wilde doorzetten. Van hen kregen we een vervolgopdracht voor de technische uitwerking en werktekeningen voor HBB Groep uit Heemstede.

Omvang van het project

Het programma voor de huurwoningen is 130 appartementen, waarvan 77 voor ouderen met zorgindicatie en 15 voor verstandelijk beperkten. Verder zijn 21 eengezinswoningen en 2 maatschappelijke ruimtes en 64 parkeerplaatsen op eigen terrein voorzien. Daarnaast zijn nog 21 koopwoningen met eigen parkeerplaats toegevoegd. Deze zijn allemaal al verkocht.

Intensieve samenwerking

Ramon en Thijs hebben heel veel uren besteed in twee jaar intensieve samenwerking met Elan, Faro, HBB en een heel scala andere adviseurs en toeleverende bouwbedrijven. Door ons is dan eindelijk de laatste hand aan het project gelegd. We zijn trots op onze bijdrage en dat we zo lang aan dit project mochten werken. De bouw zal in 2020 worden opgeleverd. Het resultaat belooft mooi te worden passend bij de entree van Haarlem.

Bijgaande plaatjes geven u een indruk van de omvang en kwaliteit. Meer lezen over de bouw van Hof van Leijh? Kijk op https://www.facebook.com/hofvanleijh/


Elan Veld 5 renderElan Veld 5 situatiedetail1detail2gevel1gevel2gevel3