Wilco Ruijsch

Contactgegevens

Wilco loopt sinds een tijdje stage bij ons. Hij doet mbo4, technicus engineering/smart technology, in Apeldoorn. “Dit is een nieuwe opleiding, het is een brede studie met  mechatronica, elektrotechniek en ICT.” Hij zit nu in zijn laatste jaar. “Ik leer erg veel bij Vibes, ik zou graag modelleur worden. Ik kan hier perfect ervaring opdoen.” Zijn stage duurt nog tot eind juni.

“Ik heb vanaf het behalen van mijn havo-diploma een aantal studies gevolgd maar nooit echt iets gevonden waar ik echt warm voor liep. Nu ongeveer 3 jaar geleden vond ik de studie Technicus Engineering/Smart Technology. Ik was meteen enthousiast. Veel van de vakken en disciplines binnen deze opleiding spraken mij erg aan. Omdat het een nieuwe opleiding was, waren onze eerste leerjaren een beetje zonder richtingsgevoel, maar ik heb veel van alles kunnen zien en proeven. Al gauw kwam ik er achter dat het CAD-tekenen mij het meest aansprak. Daarom heb ik mij hierin ook zoveel mogelijk proberen te verdiepen tijdens de opleiding. Bij het uitzoeken van een eindstage was het voor mij dan ook belangrijk om een bedrijf te vinden dat gericht was op het CAD-tekenen, en het liefst ook op Revit.

Via een vriend van mij hoorde ik over Vibes Building Engineers. Ik ben toen meteen gaan kijken op de website en het paste precies in het plaatje waarnaar ik op zoek was. Ik trok mijn stoute schoenen aan en heb navraag gedaan naar een mogelijke stage.

Al snel werd ik uitgenodigd op gesprek. Jan Kees en Susan wisten mij erg enthousiast te maken over het bedrijf. Ze dachten mij te kunnen bieden naar waar ik op zoek was. Ik hoefde niet lang na te denken om op deze uitnodiging in te gaan en ben nu bijna twee maanden werkzaam bij Vibes. Ik ga elke dag met veel plezier naar stage toe, het werk is leuk en uitdagend, ik leer enorm veel en de mensen op kantoor willen allemaal graag helpen. De sfeer is erg goed en heb het gevoel dat alle werknemers enorm betrokken zijn bij het bedrijf. Ik hoop mijn stage hier succesvol af te kunnen ronden en nog veel meer te kunnen leren over het werk als Revit modelleur, zodat ik na mijn stage met een goed gevoel kan solliciteren op een bijpassende baan!”