BENG berekeningen onderdeel dienstverlening

Het Totale Gebouw Engineering pakket dat wij aanbieden is nog verder uitgebreid! Sinds kort doen we naast BBL-, GPR- en MPG-berekeningen nu ook BENG berekeningen voor woningbouw. Met een BENG (bijna energieneutraal gebouw) berekening wordt de energieprestatie van een (woon)gebouw . Hierdoor kunnen we nog beter ondersteunen bij een integrale, op samenwerking gerichte aanpak. Hans Bonekamp: “BENG berekeningen vormen een belangrijk middel in de ontwikkeling van een gebouw. Het vraagt om afstemming van de uitkomsten van de berekening bij de totstandkoming van het 3D-model. Daarom vinden we het belangrijk dat we nu de kennis in huis hebben om deze BENG berekeningen te maken als onderdeel van ons totaalpakket.”

BENG adviseur
Nieck Eenink is EP-W/D (woningbouw detail) adviseur. Hij heeft de opleiding gevolgd bij BuildingLabel. Een intensief traject dat afgesloten werd met maar liefst vijf examens. De opleiding omvat thema’s van BENG, zoals ISSO 82.1, schematisering, installaties en bouwtechnische elementen. Nieck heeft al sinds zijn opleiding Bouwkunde op de @HAN interesse in duurzaamheid. “Ik had hier toen al veel interesse in en ook bij Vibes ben ik veel met dit onderwerp bezig. Zo maak ik MPG-berekeningen waarbij de focus ligt op materialisatie en GPR-berekeningen om duurzaamheid van een gebouw in kaart te brengen. Een logische vervolgstap was voor mij te specialiseren in BENG berekeningen waarbij je de energieprestatie van een gebouw vastlegt. Het maken van berekeningen vind ik een toevoeging op mijn werk en het biedt een leuke afwisseling.”

Heb jij een woningbouwproject en heb je behoefte aan een partij die alle kennis in huis heeft over de techniek, maar die ook mee kan denken over duurzaamheid en het verzorgen van de benodigde berekeningen? Neem dan contact met ons op via info@vibes.nl of bel naar 0570 640 034.