Buiksloterham: bruisend en innovatief

Buiksloterham maakt deel uit van de Noordelijke IJoever en transformeert naar een duurzaam gebied waar wonen en werken vanzelfsprekend naast elkaar plaatsvinden. Buiksloterham is een bijzonder en waterrijk gebied in Amsterdam-Noord met veel potentie en heeft een mooie centrale ligging in de stad aan de zonnige kant van het IJ.

Trebbe ontwikkelt en realiseert appartementen

Dit gebied wordt de komende jaren getransformeerd naar een bruisend nieuw stuk stad mét behoud van ruimte voor experiment en innovatie. Onze opdrachtgever Trebbe ontwikkelt verschillende blokken in Buiksloterham. Blok A7 omvat 30 huurappartementen en blok A15 omvat 35 appartementen. Beide blokken beschikken over een commerciële plint. WE Architecten uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Samenwerken in BIM

Trebbe heeft Vibes Building Engineers ingeschakeld voor Engineering, opzetten 3D BIM en het leveren van uitvoeringstekeningen voor beide projecten. Hiervoor hebben we nauw samengewerkt met de constructeur (Pieters Bouwtechniek uit Haarlem) en voor blok A7 hebben we daarbij modellen van de co-maker in onze modellen geïntegreerd. De werkzaamheden zijn vrijwel afgerond en de bouw is in volle gang.

De afgelopen jaren hebben we veel projecten voor Trebbe uitgevoerd, wij streven naar tevreden klanten en het is fijn als dat in vervolgopdrachten tot uiting komt.