Circulaire Bouweconomie: noodzakelijk of utopie?

De circulaire economie is ook doorgedrongen tot de bouwsector. Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van hergebruik en het verminderen van waarde vernietiging in de keten. De bouw maakt enorme veranderingen door als het gaat om circulariteit. Onder andere de Rijksoverheid heeft veel ambities richting een circulaire bouweconomie met wijzigende regelgeving en circulaire uitvragen bij tenders.

Toepassen van data in de bouwketen

Een cruciale rol is hierbij weggelegd voor het toepassen van data in de bouwketen. Zo ontstaat een combinatie met innovatiekansen vanuit digitale-en data-ontwikkelingen voor het creëren en behouden van waarde en starten en implementeren van nieuwe circulaire activiteiten.

Circulaire design methodologie

Als Vibes Building Engineers kunnen we onze bijdrage hieraan leveren door onze kennis van digitale data verwerking in de bouw. Om onze opdrachtgevers nog beter te ondersteunen in de waardeketen, hebben wij onlangs een aantal workshops gevolgd over de circulaire design methodologie: het Circo Circular Business Track. Samen met andere ketenpartners in de bouw werkten wij daarin een circulaire propositie uit met een business model, product (re)design en aanvullende diensten.

Innovatie in circulariteit

Wilt u als ontwikkelaar of beheerder meer inzetten op waardevermeerdering in de keten, heeft u interesse in de mogelijkheden van de circulaire economie voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Vibes Building Engineers. Samen kunnen we de mogelijkheden onderzoeken voor uw organisatie.