Cobouw college BIM en workflow gestuurd ondernemen

Vorige week woonde Ramon namens Vibes Building Engineers een college bij uit de Cobouw College reeks. Deze colleges geven antwoorden op vragen die bij ondernemers in de bouw leven en verschaffen meer inzicht en kennis.

Het college BIM en workflow gestuurd ondernemen sluit goed aan bij de dagelijkse praktijk van onze bouwkundig engineers. Dura Vermeer gaf goed inzicht in hun bouwproces en werkwijze, CAD & company presenteerde hun visie op de toekomstige ontwikkelingen. Een van onze opdrachtgevers, Vink Bouw, liet in hun presentatie juist goed zien hoe zij de stap naar BIM hebben gemaakt. Zij testen nieuwe technieken door naast de projecten casestudies uit te werken. Een goed voorbeeld voor bedrijven die ook de stap naar BIM willen zetten.

Het project West Friese Poort wordt door Vink Bouw​ ‘papierloos’ gebouwd. De samenwerking en communicatie in het projectteam wordt hierdoor verbeterd. Wij hebben bij dit project onze BIM kennis ingebracht in de BIM kerngroep en verschillende werktekeningen geleverd.

Wij beseffen al lange tijd dat deze manier van werken de toekomst heeft. We juichen het toe dat Cobouw met hun colleges de kennisdeling binnen de bouw stimuleert en dragen hier graag aan bij.

De presentaties van het Cobouw college BIM kunt u op hun website inzien.