Emil: een sportieve, collegiale projectengineer

Als je zijn collega’s vraagt om Emil te beschrijven, is iedereen het erover eens. Hij is heel behulpzaam. Je kunt hem makkelijk benaderen en dan neemt hij de tijd om je te helpen. Verder wordt vaak genoemd dat hij netjes en georganiseerd werkt. Ook zijn coördinerend vermogen en communicatie skills met de klant komen meerdere keren voorbij. En wist je dat hij goed is in het maken van flauwe grappen?

Kans gekregen
Emil werkt nu ongeveer 5 jaar bij Vibes. Voor hij hier kwam werken, maakte hij nogal wat mee. “Ik werkte als bouwkundig tekenaar bij een architectenbureau. In de bouwcrisis van 2012 raakte ik daardoor werkloos. Gelukkig kon ik aan de slag bij ING als workforceplanner en bij een projectmanagementbureau. Helaas sloot ING de vestiging waar ik werkte en ook mijn andere baan liep op zijn eind. Een detacheringsbureau tipte me om mijn licht eens op te steken bij Vibes. Inmiddels was er na 5 jaar weer voldoende werk in de bouw, maar ik was er een paar jaar tussenuit geweest. Vibes is echter zo’n bedrijf dat mensen een kans geeft. Je hoeft niet te voldoen aan het ‘perfecte plaatje’. Ze hebben oog voor je kwaliteiten en zien mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.”

Andere kijk
“Ten opzichte van mijn werk vroeger, waarin ik in 2D werkte, vind ik in 3D werken veel interessanter. In een model kan je veel meer informatie kwijt. Dit maakt het soms lastig, maar het geeft veel meer uitdaging. Je kijkt op een andere manier naar gebouwen. En natuurlijk geeft het op de bouw veel minder fouten, het gebouw bestaat virtueel al! Ook de samenwerking met andere partijen (staal, vloer, riolering, elektra) vind ik een mooie dimensie geven aan het werk.”

Totaalplaatje
Het werk van Emil bestaat uit het werken als modelleur, maar daarnaast is hij ook projectleider. Eigenlijk vindt hij beide componenten even interessant. “Lekker rustig ‘prutsen’ aan een model, maar daarnaast ook de contacten en vergaderingen. Het totaalplaatje klopt.” Ook de balans tussen thuiswerken en op kantoor vindt hij prettig. “Dat geeft rust.”

Fijne sfeer
De sfeer bij Vibes is prettig en positief. “De collega’s zijn aardig, nuchter. We helpen elkaar. We maken een lolletje. Ik heb het erg naar mijn zin. En er is veel aandacht voor ontwikkeling. Cursussen, opleidingen, maar ook de nieuwste software en spullen.” Emil wil zich dit jaar verder ontwikkelen op beide vlakken van zijn werk: coaching op het gebied van klantcontacten en techniek (Solibri en Revit). “Ik leer nog elke dag!”

Privé
Emil woont met zijn gezin in Arnhem. Hij vindt het leuk om leuke dingen zoals uitstapjes met zijn gezin te doen. Daarnaast is hij heel sportief. Hij zit graag op de racefiets of mountainbike en is een liefhebber van skiën.