Heiloo-Zuiderloo: historische uitstraling met moderne bouwtechnieken

Zuiderloo is een nieuwe woonwijk aan de rand van Heiloo met tal van mogelijkheden. De wijk is onderdeel van een gebied met een zeer oude en rijke historie: het ligt op een strandwal en is door de eeuwen heen een aantrekkelijke woonomgeving geweest. Je vindt hier nog de oude landschapsstructuur met greppels die vaak omzoomd zijn  door hagen en houtwallen. Zuiderloo sluit direct aan op de bestaande bebouwing van Heiloo en ligt dichtbij alle voorzieningen en op korte afstand van verschillende stranden.

In deze heerlijke woonomgeving realiseert Timpaan circa 275 woningen, waarvan momenteel in deelplan de Linde 20 eengezinswoningen gebouwd worden door Heddes Bouw & Ontwikkeling. Vibes Building Engineers hebben hen ondersteund bij de BIM engineering van dit project.

Door de goede samenwerking in het verleden, zijn wij nu ook weer ingeschakeld om verschillende werkzaamheden te verrichten. Wij hebben o.a. de verkooptekeningen, het Technisch Ontwerp en de Uitvoeringsstukken gerealiseerd. Tevens hebben we de modellen co-maker gereed gemaakt.

De woningen zijn inmiddels allemaal verkocht en worden op dit moment gebouwd. Op de foto’s die Heddes ons beschikbaar heeft gesteld is de vordering goed te zien.