BIM is voor ons meer dan alleen Revit

In gesprekken met klanten is vaak één van de eerste vragen: “Met welke BIM-software werken jullie, met Revit?” Autodesk Revit lijkt steeds meer de standaard geworden als het gaat om modelleren voor bouwbedrijven. Daar maken ook wij veelvuldig gebruik van. Maar Revit alleen is natuurlijk geen BIM. Gebruik van BIM in het hele proces vergt veel verschillende software om onze engineering gemakkelijk en efficiënt te maken.

DeltaPi voor kozijnen
Zo gebruiken wij alweer een tijd de Kozijnmodule van DeltaPi. Met deze plug-in voor Revit kunnen we kozijnfamilies genereren voor ramen en deuren. Thijmen Tellegen werkt er graag mee: “We hebben ondertussen een hele bibliotheek met allerlei profielsets per project. Ik vind het erg makkelijk om er mee te werken. Je kunt bijvoorbeeld instellen of je losse componenten in je IFC wilt of het hele profiel als één object. Of je kunt bijvoorbeeld aanklikken of je het hele profiel ziet of alleen een outline.”

DiRootsOne
Een andere plug-in die we veel gebruiken is uit DiRootsOne, een verzameling van acht gratis toevoegingen aan Revit. “Daarvan gebruiken we bijvoorbeeld SheetGen, een sheetgenerator,” vertelt Thijmen. “Je kunt er views en sheets mee genereren. Voor repeterende acties is deze plug-in erg handig. En ook nog eens gebruiksvriendelijk. Ook kun je bijvoorbeeld tegelijk pdf’s, DWG’s en IFC’s exporteren.”

Naast deze twee voorbeelden gebruiken we nog veel andere softwaretoepassingen als ons gereedschap. Voor onze klanten betekent het gebruiken van alle mogelijkheden die beschikbare software biedt vooral kwaliteits- en tijdswinst. Voor onze medewerkers betekent het onder andere minder repetitief en dus leuker werken. We bereiken hiermee dat ons BIM aan de verwachtingen van de klant voldoet en zo min mogelijk manuren kost. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust even contact op!