"Ik ben trots dat de tekeningen die ik heb gemaakt ook op de bouw gebruikt gaan worden!"

Daaf Hengeveld zit in het derde jaar van de opleiding MBO Bouwkunde Middenkaderfunctionaris niveau 4 op het Deltion College in Zwolle. In augustus begon hij aan zijn stage bij Vibes. Inmiddels zijn we 14 weken verder en zit de stage van Daaf erop.

Daaf: “Ik heb erg veel plezier gehad bij Vibes. Ik voelde me vanaf het begin erg welkom en ik wist meteen al dat het bedrijf veel te bieden had voor mij. Ook de sfeer is erg gezellig. Doordat je met zijn allen bij elkaar zit, kun je gemakkelijk contact leggen of even bij iemand anders kijken wat hij of zij aan doen is. Daarnaast krijg je genoeg vrijheid in je werktijden, hierdoor kun je werken op de tijden die jou het beste uitkomen. Wat ik ook erg fijn vond was de verantwoordelijkheid die je krijgt, je werkt namelijk echt mee aan projecten.

Veel geleerd

Samen hebben we aan het begin van de stage gekeken wat ik graag wilde leren en hier is zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Zo wilde ik graag meer te weten komen over details opbouwen. Helaas heb ik niet zelf een detail opgebouwd, maar ik heb hier wel veel over geleerd. Ook mijn bouwkundige kennis is vergroot. Ik ben deze stage begonnen met het doel om mijn vaardigheden met Revit te verbeteren. Ik heb onder andere geleerd om tekeningen op te bouwen, met name werktekeningen, en alles wat hierbij komt kijken. Daarnaast heb ik een grote bedrijfshal met kantoor mogen modelleren. Dit project heb ik samen met twee andere stagiairs gedaan. We hebben goed moeten plannen en overleggen met elkaar en met Hans (hij was voor dit project onze opdrachtgever). Elke week moesten we onze voortgang laten zien. Daardoor voelde het alsof dit een echt project was.

Stagelopen in coronatijd

Toen ik begon met mijn stage konden we nog ‘gewoon’ op kantoor werken. Na zeven weken begon het thuiswerken in verband met corona. Natuurlijk was dit jammer, omdat je de sfeer van het bedrijf niet thuis hebt. En ik heb gemerkt dat communiceren wel een stuk lastiger is vanuit huis. Maar gelukkig heb ik mijn stage kunnen doorzetten. Veel klasgenoten moesten stoppen, omdat hun stagebedrijf ze geen begeleiding meer kon geven. Ik ben blij dat ik grotendeels op kantoor heb mogen werken.

Trots

Waar ik het meest trots op ben, is toch wat ik heb kunnen leren in zijn geheel en het plezier dat ik hier heb gehad. Qua projecten ben ik het meest trots op het maken van de werktekeningen van de 24 koopwoningen in Twello. Dit was een erg leuk project, waar ik veel heb geleerd. En extra leuk: de tekeningen die ik heb gemaakt gaan ook op de bouw gebruikt worden!

Als je geïnteresseerd bent in modelleren op een bouwkundig niveau, kan ik het zeker aanraden om bij Vibes stage te lopen. Ze kunnen je enorm veel dingen leren en ze helpen je je doelen te bereiken. Daarnaast is het een super leuk bedrijf! Het is nog steeds mijn droom om architect te worden, maar als ik wil gaan modelleren zou ik hier zeker willen werken. Tot slot wil ik Vibes bedanken voor de afgelopen 14 weken. Ik heb een geweldige stage gehad en ik ga het zeker missen. Het zal wel wennen zijn om weer naar school te moeten…”

Daaf: “Bij Vibes kun je enorm veel leren en ze helpen je je doelen te bereiken.”