Oostenburg, een nieuwe stoere stadswijk in Amsterdam

Oostenburg wordt volledig omgetoverd tot een aantrekkelijk autoluw wooneiland voor circa 1.500 nieuwe Amsterdamse huishoudens. Een van de projecten waar nu mee wordt gestart betreft project VOC-kade: nieuwbouw van 268 appartementen verdeeld over acht blokken op kavel 4 en 5 te Oostenburgereiland. VORM Ontwikkeling heeft Hillen & Roosen als bouwteampartner gevraagd dit project uit te voeren.

Koop en Huurwoningen

De woningen bestaan deels uit koopwoningen en deels uit huurwoningen. De wijk bestaat uit ‘blurring zones’, waar werken, wonen of woon-werken plaatsvindt. Elk woonblok krijgt zijn eigen identiteit, hierdoor krijgt de wijk een uitstraling alsof deze in de loop der jaren spontaan is gegroeid. De diversiteit tussen de gebouwen onderling is groot; verschillende materialen en kleuren benadrukken de individuele kwaliteiten van de blokken en de historische aspecten van de oude werf.

Technisch Ontwerp

Hillen & Roosen heeft Vibes Building Engineers ingeschakeld voor dit mooie project. Op dit moment werken wij het technische ontwerp van het plan uit. Medio 2019 wordt gestart met de bouw van de acht woonblokken.