"We hebben Vibes ingeschakeld omdat we in korte tijd veel gedaan moesten krijgen."

Constructie van bestaande woningen

Projectgegevens

  • Constructie van bestaande woningen
  • Antea Group
  • 3D modellen van de woningen

Een project om 3D-modellen van vrijstaande woningen te maken. Anders dan anders. Het betreft namelijk bestaande woningen. Johan Douma, adviseur bouw van ingenieurs- en adviesbureau Antea Group, coördineert dit project en geeft een toelichting. “Wij brengen de woningen constructief in kaart en Vibes vertaalt dit naar een 3D model. We hebben Vibes ingeschakeld omdat we in korte tijd veel gedaan moesten krijgen. Ik kende Vibes al van een eerder (installatietechnisch) project en dat beviel me goed.”

Johan licht het proces toe: “Op basis van de gegevens die wij aanleveren (o.a. 360o beelden, schetsen, foto’s), maken de modelleurs van Vibes per woning een 3D-model in Revit. Vervolgens gaan constructeurs daar aan rekenen en komen zij met aanpassingen. Die worden door Vibes ook weer in het model verwerkt. Het tweede model betreft de nieuwe situatie.” Hans Bonekamp van Vibes: “Ook fase 2 is nu bijna afgerond.”

Johan vindt het leuk om te zien hoe Vibes met dit project is omgegaan. “Het was voor Vibes nieuw. Ze maken daar natuurlijk dagelijks modellen, maar dan gaat het meestal om nieuwbouw.” In het begin van het project was het contact daarom vrij intensief. “Onze bouwkundigen en de modelleurs van Vibes bespraken regelmatig wat er moest gebeuren en hoe zaken in het model moesten komen, zodat de constructeurs er mee verder konden.” Vooraf had Antea Group een ‘blauwdruk’ gemaakt, zodat er lijn in alle modellen zou komen.“Het project is heel goed gegaan, ik ben tevreden over de geleverde kwaliteit van het werk,” besluit Johan.