"Het 3D-model dient zowel de uitvoering als het beheer daarna.”

Bosleeuw: dubbel doel 3D-modellen

Projectgegevens

  • Bosleeuw Amsterdam
  • Amsterdam
  • Hemubo
  • werkplattegronden per woning (90 stuks)

Bosleeuw 3 is een complex van woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam. In opdracht van Hemubo, de uitvoerende partij die dit complex grondig renoveert, maken wij de werkplattegronden voor de uitvoering van het werk. De negentig woningen worden geheel gestript, er komen nieuwe gevelkozijnen in en de indeling wordt geheel vernieuwd. Ook installaties worden aangepakt, bijvoorbeeld aangesloten op stadsverwarming en er komen zonnepanelen op het dak.

Hemubo heeft Vibes ingeschakeld omdat wij het beheer doen van alle woningen voor Stadgenoot. Als verantwoordelijk aannemer moeten zij het model ‘as built’ terugleveren aan Stadgenoot. Doordat wij samenwerken bij deze tekeningen, is het model dan gelijk gereed voor Stadgenoot om het vhe-gereed te maken. Door middel van het uitwerken van de 3D-modellen leveren we de werkplattegronden volgens de wens van Hemubo voor de uitvoering van het werk. Wij organiseren daarna met dezelfde informatie de VHE-tekeningen en data voor Stadgenoot. Dat is efficiënt, zowel voor Hemubo als Stadgenoot.

De eerste blokken zijn door Hemubo zelf opgepakt, wij zijn betrokken vanaf het derde blok. Het eerste blok is al opgeleverd en de bewoners keren terug in hun nieuwe woning. Van blok 2 en 1 zijn de modellen in de basis gereed. We wachten periodiek op de gekozen opties van de bewoners. Per portiek van acht woningen leveren we dan de tekeningen. Tussen nu en eind 2023 is het gehele complex gereed.

Hans Bonekamp: “We werken prettig samen met Hemubo. Ze hebben alles goed voorbereid, dus we kunnen goed verder op die basis. Een goede aanpak van een project met inachtneming van het proces: het 3D-model dient zowel de uitvoering als het beheer daarna.”