Weinig vragen vanaf de bouwplaats

Projectgegevens

  • Mooi Blitsaerd
  • Leeuwarden
  • Lont

Vorig jaar werden in Leeuwarden 22 twee-onder-een-kapwoningen opgeleverd door Lont. Werkvoorbereider Alle Jacob van der Meulen werkte in 2018 met Thijs Hajee van Vibes in de voorbereiding van het project. “Wij werken al een jaar of vijf met Vibes,” vertelt Alle Jacob. “En ook dit project ging weer hartstikke mooi.”

Meteen goed beginnen

“In het begin van het project kwam Thijs letterlijk naast me zitten,” vertelt Alle Jacob verder. “We namen het project door, zodat Thijs alle details kon opzetten. Dat was een goede start, waarbij we van tevoren afspraken maakten hoe we het gingen doen. Dus we begonnen meteen goed.” Thijs maakte één bouwmodel in 3D waarin de leveranciers hun onderdelen uitwerkten. Alle Jacob verzamelde en controleerde vervolgens alles in dat model. “Zodra het model definitief was, maakte Vibes de werktekeningen.”

Weinig vragen

Vanaf de bouwplaats kwamen weinig vragen. “Alles was in detail voorbereid en prefab geproduceerd. Het moest allemaal passen!” Een uitdagende klus waren de dakmodellen, met diverse puntdaken en ook weer puntdaken op de dakkapellen. “Maar dat heeft Thijs wel voor elkaar gekregen.”

Over project Mooi Blitsaerd

Er zijn twee verschillende typen half vrijstaande woningen gebouwd op ruime kavels van circa 265 m². De woningen zijn 7 meter breed en standaard voorzien van zonnepanelen. Mooi Blitsaerd is een groene, zeer ruime en waterrijke woonwijk, gelegen in het open landschap aan de bekende Bonkevaart op nog geen tien minuten fietsen van het centrum van Leeuwarden.