Nieuwbouw bedrijfshal en kantoren ESRA in Apeldoorn

Projectgegevens

  • Nieuwbouw ESRA in Apeldoorn
  • Apeldoorn
  • ESRA intern transport
  • Peter Versnel
    • Voorontwerp
    • Integraal definitief ontwerp (architectonisch, bouwkundig, constructief en installaties)
    • Omgevingsvergunningsaanvraag

Esra Intern Transport is opgericht in 1949. Inmiddels is Esra uitgegroeid tot een ervaren leverancier op het gebied van intern transportmateriaal op de Nederlandse markt. Als importeur van Cesab vorkheftrucks, Stöcklin magazijntrucks, Braucke handtransportmaterieel en Mecalux stellingmateriaal, staat Esra bekend om kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een hoofdvestiging centraal in Apeldoorn en een snelle service vanuit hun mobiele werkplaatsen door heel Nederland zijn zij, indien nodig, altijd dicht in de buurt.

In de afgelopen jaren heeft Esra een gestage groei doorgemaakt. Ze zijn dan ook uit hun jasje gegroeid, en op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Deze hebben ze inmiddels gevonden, en wel aan de Lange Amerikaweg 89 in Apeldoorn. Vanaf medio 2014 zal Esra in de nieuw te bouwen bedrijfshal met kantoor gevestigd worden.

Vibes heeft op aanvraag van Esra een topprestatie neergezet. De uitdaging was om binnen vier weken een ontwerp te leveren voor een nieuwe bedrijfshal met kantoren op de nieuwe locatie en daarvoor de omgevingsvergunning aan te vragen. Dat was nodig om in mei 2014 te kunnen verhuizen naar het nieuwe onderkomen. Vibes heeft met haar partners, de klant en de gemeente Apeldoorn direct intensief samengewerkt en de uitdaging aangenomen. Door een flexibele en proactieve houding en het nemen van de integrale leiding over alle ontwerpaspecten is de doelstelling gehaald. Begin november 2013 zijn wij begonnen met het ontwerp en half januari 2014 is de bouwvergunning al afgegeven door de gemeente Apeldoorn. Een fantastische teamprestatie op topniveau.

Medio februari 2014 is de bouw gestart. Na een maand was al het hoogste punt bereikt en stonden de staalconstructie en brandwanden.