'Ik ben heel tevreden over hoe de samenwerking is verlopen.'

Nieuwbouw BMN Enschede

Projectgegevens

  • Nieuwbouw BMN Enschede
  • Enschede
  • Van Wijnen Eibergen
  • Lammerink
  • Brons Oldenzaal
  • Som=
  • TO, werktekeningen

In Enschede is Van Wijnen Eibergen bezig met de nieuwbouw van de vestiging van BMN (Bouwmaterialen Nederland). Dennis Honders, werkvoorbereider bij Van Wijnen Eibergen, vertelt: “We hebben het kantoor en een deel van de bestaande opslaghal gesloopt. Een groot gedeelte van de bestaande hal is blijven staan, zodat de vestiging van BMN tijdens de nieuwbouw alsnog in bedrijf kan blijven. Zodra BMN in hun nieuwe pand gevestigd is, zal het laatste gedeelte van de bestaande hal ook gesloopt worden. Op de plek van het oude pand komt de nieuwbouw: een showroom, proshop, ijzerwarenwinkel en een drive-in. We zijn nu volop aan het bouwen, de staalconstructie wordt nu opgebouwd (oktober 2022). De oplevering staat in het voorjaar van 2023 gepland.”

Vibes heeft de tekeningen voor de omgevingsvergunning opgewerkt maar een 3D-model (TO) en maakte er vervolgens werktekeningen voor de uitvoering van. Dennis is de samenwerking goed bevallen. “Het is de eerste keer dat ik met Vibes werk. Michiel Groeneveld van Vibes weet goed waar hij mee bezig is en heeft onze wensen omgezet naar een 3D model met bijhorende werktekeningen waar wij op de bouw mee verder kunnen. Er zijn gaande het traject een hoop wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp waar Michiel flexibel mee om is gegaan. Dus ik ben heel tevreden over hoe de samenwerking is verlopen.” Dennis vindt het een voordeel om met een 3D-model te werken. “Ik kan het tekenwerk van onderaannemers hiermee makkelijker controleren. Ik laad de tekeningen in het model van Vibes en kan zo goed zien of alles klopt. Minder werk en minder kans op fouten.”

Dennis vindt het een leuk project om aan te werken. “Ook is het mooi dat we voor een bekende partij de nieuwbouw mogen uitvoeren, we zijn als Van Wijnen Eibergen al lange tijd klant bij BMN.