Park Paviljoen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Projectgegevens

  • Park Paviljoen – Nationale Park De Hoge Veluwe
  • Rots Bouw
  • De Zwarte Hond en Monadnock

Uitdagend puzzelwerk

Tijdsdruk, complexiteit en precisiewerk waren in dit project belangrijke factoren die voor extra uitdaging zorgden. Thijs is bedreven in het begeleiden van complexe projecten. Zijn doorzettingsvermogen en stressbestendigheid komen daarbij goed van pas. Hij beschikt over inzicht, techniek en de juiste BIM-middelen. “Rare projecten zijn voor mij een uitdaging en geven me energie. Ik vind het heerlijk om binnen een team de technische vraagstukken op te lossen. Vaak is het puzzelen met technische of organisatorische opties. Met onze 3D ervaring weten we altijd wel tot een slimme oplossing te komen. Mijn doel was om het latere bouwproces soepel te laten verlopen en verrassingen zo veel mogelijk te vermijden. Dan ontstaat er rust op de bouwplaats en kun je oponthoud tot een minimum beperken.” Toch vroegen Maarten en Thijs zich regelmatig af hoe ze de unieke complexe vormen konden realiseren. Dynamo is hier het antwoord. Met behulp van specifieke scripts kunnen bijvoorbeeld de bijzondere dakvormen getekend worden op een manier zodat het ook gebouwd kan worden. Een sterk staaltje vakmanschap van onze engineers.
Vibes staat bekend als een echte teamplayer. Dat hebben we ook in dit project weer bewezen. De samenwerking binnen dit project verliep plezierig en soepel. “Wij zaten regelmatig om tafel. Veel opties zijn kritisch bekeken en besproken, maar we lieten elkaar ook vrij in de keuzes. Dat ging altijd in een open en vertrouwde sfeer,” is de ervaring van Thijs. “Vertrouwen betekent dat je elkaar de vrijheid en verantwoordelijkheid gunt. Ook in dit project was de samenwerking heel plezierig en constructief. Gezamenlijk heeft dit geleid tot goede resultaten en de juiste oplossingen waar ieder zich in kon vinden. Dat kwam ten goede aan de kwaliteit van het werk. Beloftes en afspraken zijn door alle partijen in dit project waargemaakt. Dat is het echte teamwork. Klasse!”

Meer informatie over dit project

Het magazine Bouwen in het Oosten besteedde in hun februarinummer aandacht aan de rol van Vibes bij de bouw van het nieuwe publiekscentrum in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Lees hier het artikel ‘Vibes maakt ontwerp Nationale Park De Hoge Veluwe bouwbaar’.