Project ‘On the hill’ in de race voor BIM Award Construsoft

Projectgegevens

  • Project ‘On the hill’ in de race voor BIM Award Construsoft
  • Arnhem
  • Rots Bouw
  • opZoom
  • Acel Installaties Doetinchem
  • TO
    UO

Voor ons is samenwerken één van de belangrijkste aspecten van ons werk. Niet voor niets is onze slogan “Reaching the top together”. Daarom is het extra leuk dat het project ‘On The Hill 19 appartementen’ in Arnhem is ingezonden voor de Construsoft BIM Awards in de categorie commerciële projecten, mede door de manier van samenwerken.

Het appartementencomplex met 19 appartementen wordt gebouwd op een herontwikkelingslocatie met diverse hoogteverschillen. Het ontwerp is eigentijds en kent de volgende ingrediënten: een verhoogde begane grond, gespiegelde woningen voorzien van balkon of loggia, metselwerkaccenten, een expressieve kopgevel, grote gevelopeningen en accenten in de gevel door middel van een kader. Genoeg punten in het ontwerp waar goede afstemming tussen verschillende partijen voor nodig is. Dat maakt een goed geëngineerd model erg belangrijk.  Wij zijn betrokken vanaf het TO, Chrystal van Rijn leidt het project namens Vibes. Ben Toebes, BIM-coördinator bij Rots Bouw, coördineert alle modellen en werkt nauw samen met werkorganisator Joost Jansen.

Het vroegtijdig met elkaar bespreken en oplossen van knelpunten werkt door in het verdere project, en dat werkt prettig. Chrystal van Rijn die dit project vanuit Vibes bouwkundig engineert: “Door alle gebouwdelen bij elkaar te brengen en hierover te communiceren, kwamen we steeds goed op één lijn te zitten. Tijdens engineeringoverleggen die Rots Bouw organiseerde, maar ook met de onderaannemers onderling.” De partijen werkten samen in Trimble Connect. “Door in het TO al zo goed alles af te stemmen waren er in het UO vrij weinig open eindjes.”

Chrystal heeft ook een aantal onderdelen geëngineerd, zoals de kozijnen, de indelingen en het metselwerk. “Daarom was ik ook het aanspreekpunt op die onderdelen en kon ik hier ook over meedenken bij knelpunten.”

Wij hebben als één van de partijen in opdracht van Rots Bouw aan dit project gewerkt, samen met opZoom architecten, Acel Installaties Doetinchem, Van der Vorm Engineering, Jordahl ankers, Witzand bouwmaterialen / Inprebo Bouwsystemen BV Cazant Betonbouw / Sloop- en Grondverzetbedrijf J.A. Goris B.V. / Kuiphuis Kraanverhuur. De bouw is inmiddels begonnen en de stukken voor het UO zijn afgerond. 

Construsoft wil met de awards bijzondere en uitdagende projecten een podium geven.
Ook jij kunt stemmen op ons project, dat kan hier.

 

 

 

Meer informatie over het project is in deze uitgebreide pdf te vinden. En hier vind je meer informatie over de appartementen (verkoopsite).