Tulpenburg, nieuwbouwproject in Amstelveen

Projectgegevens

 • Nieuwbouwproject in Amstelveen
 • Amstelveen
 • Trebbe West
 • BAG
 • Van der Sluis
 • Lucassen
  • Technische uitwerking voor de aanvraag omgevingsvergunning
  • Verkooptekeningen
  • Brochuretekeningen
  • Werktekeningen

Het komt vast niet alleen door onze prachtige verkooptekeningen, of door onze technische uitwerking voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. Maar bij Vibes zijn we – als co-maker in het team van Trebbe West – wel apetrots op het succes van Tulpenburg. Het nieuwbouwproject met 47 luxe herenhuizen in Amstelveen trok maar liefst 400 gegadigden!

Tulpenburg, gelegen in de waterrijke wijk Elsrijk in Amstelveen, is om verschillende redenen geweldig populair. De 47 luxe herenhuizen met landelijke architectuur kunnen door de nieuwe bewoners in hoge mate flexibel worden ingevuld. De basis hiervoor ligt in het slimme concept van ‘Trebbe Basiswonen’, dat een hoge mate van flexibiliteit in de details biedt met veel keuze in opties voor de kopers.

De voordelen van Total Engineering

Vibes’ bijdrage in het team dat Trebbe West samenstelde, is significant en vormt een prima illustratie van de voordelen van Total Engineering, ondersteund door BIM. Drie Vibes-medewerkers hebben veel energie gestoken in de uitwerking van 3D-modellen van het Tulpenburg project, op basis van de uitgangsmodellen van ‘Trebbe Basiswonen’. De Vibes-tekeningen in zes varianten zijn door de andere co-makers geïntegreerd in hun modellen; zo ontstond optimale synergie, wat geldt als één van de voordelen van engineering in BIM.

Vlotte afstemming met klant en co-makers

Bij Total Engineering met ondersteuning van BIM verloopt het opzetten van het ontwerp, alsmede het doorvoeren van wijzigingen en de afstemming met andere procespartijen veel vlotter en in kortere tijd dan bij traditionele ontwerpmethoden. “Zeker met zoveel verschillende kopersopties en de rijke detaillering biedt de Total Engineering aanpak met BIM grote voordelen”, denkt Vibes-engineer Krijn Naeff.

Snelheid in ontwikkelen

“Deze werkwijze biedt extra snelheid in ontwikkelen, ontwerpen, voorbereiden én bouwen. De winst zit voor een groot deel in het feit dat de verschillende co-makers in het project van dezelfde modellen uitgaan. Dat maakt dat iedereen accurater kan werken, met minder fouten en minder afstemmingsverschillen. Dat alles scheelt dus tijd én kwaliteit”, aldus Naeff. Met navenante voordelen voor de beheersing van het proces. Zo kan het project binnen de gestelde grenzen van kwaliteit, kosten en tijd blijven.

Vlot, oplossingsgericht werken

Tulpenburg is bepaald niet het eerste Trebbe-project waaraan Vibes bijdraagt. Volgens Krijn Naeff zitten de partijen duidelijk op één lijn als het gaat om de vlotte, oplossingsgerichte manier van werken. “We hebben met ons team in twee maanden extra vaart gemaakt met de vertaling van de plannen en wensen van de klant in technische tekeningen. Met onze modellen konden medewerkers van Trebbe snel visualisaties maken die essentieel zijn voor de verkoop. Wij begrijpen dat we daar de klant blij mee maken. Hoe eerder de verkoop en bouw kan beginnen, hoe beter!” Typisch Vibes? “Snelheid van werken, korte communicatielijnen, snel schakelen, dat werkt voor elke opdrachtgever prettig!”, zegt Krijn, die zich met zijn collega’s na de realisatie van de verkoopcontract-tekeningen binnenkort gaat werpen op de productie van werktekeningen.