Zwembad de Meerkamp

Projectgegevens

  • Zwembad de Meerkamp
  • Amstelveen
  • Gemeente Amstelveen / Vink Bouw
  • Slangen + Koenis Architecten
  • WSP
  • engineering TO en UO

Met Vibes Building Engineers duiken we in nieuwe wateren! “Ons eerste zwembadproject brengt niet alleen de gebruikelijke uitdagingen van utiliteitsbouw met zich mee, maar ook de uitdaging van het verkennen van voor ons wat minder bekende zwembadtechnologieën,” aldus Peter Linker, projectleider bij Vibes. Voor hem is het ontdekken van deze installaties een belangrijk en fascinerend aspect van dit zwembadproject. Ramon Schijven sluit zich bij Peter aan en voegt toe: “Ik verheug me op de verdere technische uitwerking van dit project.”

In opdracht van Vink Bouw werken wij aan het project zwembad de Meerkamp in Amstelveen. Het betreft de engineering van de uitbreiding van dit zwembad. Er wordt een nieuw 25 meter wedstrijdbad gerealiseerd met kleedruimtes en kantoren. Het bestaande zwembad blijft tijdens de bouw in gebruik, wat een extra uitdaging betekent. Wij zijn na de vergunningverlening bij het project betrokken.

De kans om vooraf de analyse te doen op het BIM-model vanuit ontwerpfase betekende voor ons een start waarmee we konden inspelen op de databehoefte van Vink Bouw. Zo kunnen we een goed bruikbaar en geïntegreerd BIM-model maken voor zowel het prestatiemodel als het productiemodel (TO en UO). Bovendien kunnen we op deze manier de voortgang vanuit het ontwerpmodel en ontwerpproces behouden.

Meer info vind je hier.

Bij Vibes doen we mooie, uitdagende en daarmee uiteenlopende projecten. We deinzen niet snel ergens voor terug, dus mocht je een uitdaging hebben in een project, neem dan zeker contact op om eens met ons hierover te sparren!