Samen bouwen, samen wonen op IJburg in Amsterdam

Op IJburg worden de komende jaren veel zelfbouw woningen gerealiseerd. Voor PUUUR IJCE Blok 11, een CPO project bestaande uit 22 appartementen, verzorgen wij in opdracht van Vink Bouw het BIM model, van het Technisch Ontwerp (LOD300), het Co-maker gereed Ontwerp inclusief kopersopties (LOD350) t/m het Uitvoeringsgereed model (LOD400). We hanteren hierbij dezelfde werkwijze als in het project West Friese Poort, waarbij de samenwerking tussen Vink Bouw en Vibes zeer goed verliep. Ernst Bouma, BIM Regisseur bij Vink Bouw: “Ik zie uit naar weer een samenwerking met Thijmen voor dit project.”

Het project West Friese Poort wordt door Vink Bouw​ ‘papierloos’ gebouwd. Je beheert dan met het complete projectteam documenten, tekeningen én modellen van ontwerp tot en met uitvoering op laptop, Ipad en mobiel. De bouwkeet in Alkmaar is zo een digitale bouwplaats waar gewerkt wordt via digitale schermen en waarbij printen verleden tijd is. De samenwerking en communicatie in het projectteam wordt hierdoor verbeterd en de werkprocessen worden verder verduurzaamd. Deze manier van werken sluit goed aan bij de visie van Vibes en zorgt mede voor een soepele en snel verlopende bouw.

Keuzevrijheid

PUUUR IJCE biedt veel keuzevrijheid aan de toekomstige bewoners. In dit project zijn verschillende woningtypes. Hierbij is het mogelijk om de indeling van de woningen naar de wens van de bewoners aan te passen. Je bepaalt zelf (individueel) het gewenste type, de indeling en uiteraard de afwerking. Vink Bouw wil hiervoor de bewoners laten proeven aan Virtual Reality. Samen in het collectief wordt de architectuur en o.a. de invulling en afwerking van de collectieve ruimtes bepaald.

BIM maakt meer mogelijk

Woningen zijn steeds meer een uiting van de individualiteit van de bewoner, in dit project is dat goed zichtbaar. De ambitie is om PUUUR IJCE energieneutraal en gasloos te realiseren en de omgeving zodanig in te richten dat de milieubelasting minimaal wordt. Vibes Building Engineers maakt het mogelijk om deze uitdagingen in modellen te vatten zodat de collectieve wensen gerealiseerd kunnen worden.