Slootdorpstraat Amsterdam: hoe voorkomen we dubbel werk?

De Waterlandpleinbuurt in Amsterdam-Noord zal een metamorfose ondergaan om klaar te zijn voor de toekomst. In de Slootdorpstraat zal Van Wijnen in opdracht van Stadgenoot 98 appartementen realiseren. De bouw start eind 2018.

Van Wijnen heeft Vibes Building Engineers gevraagd hen te ondersteunen bij de BIM engineering van dit project. Dit houdt in dat wij o.a. het bouwkundig BIM model LOD300 maken vanuit de 2D tekeningen van de architect. De co-makers kunnen op basis van dit model invulling geven voor het vervolg. Wij verwerken de input van de co-makers in dit model en realiseren hieruit de uitvoeringstekeningen.

Onze gezamenlijke insteek is om ervoor te zorgen dat we geen dubbel werk verrichten en de output baseren op werkelijke productinformatie. Uiteraard gaat dit samen met ook een andere presentatie van de werktekening dan gebruikelijk is, waarbij duidelijkheid en leesbaarheid van de tekening prioriteit heeft. Onze werkwijze is dan ook om zo efficiënt mogelijk te werken en de output af te stemmen op de eisen die het project stelt.

Ontwerp: LEVS architecten, Amsterdam