Kans voor stagiairs bij Vibes

Vandaag is het de dag van de stagiair. Een dag waarin stagiairs en stagebedrijven in de spotlight worden gezet. Wij bieden stagiairs al jaren graag een kans bij Vibes. Hans Bonekamp vertelt waarom:

“We vinden het belangrijk om over en weer van bedrijf naar stagiair (en daarmee de opleiding) de connectie te houden over wat er speelt. Hoe staat de ontwikkeling van de opleiding in relatie met de ontwikkeling binnen de bedrijven, en wat kunnen wij als bedrijf hieraan bijdragen?

We hebben meestal mbo- en hbo-stagiairs met een bouwkundige opleiding die bij ons stage lopen. We merken dat de meeste stagiairs al met een goede basis bij ons komen, dat maakt de instap makkelijker.” Bij de begeleiding gaat Vibes uit van twee principes: “De eerste is dat je ‘one of the guys/girls’ bent, je draait mee op projecten en je mag rondneuzen en vragen zoveel je wilt. Het tweede is dat je ook veel moet vragen (en dus leren). Die stage-rol heb je, daar moet je gebruik van maken.

Daarnaast moet je uiteraard je verplichtingen vanuit de opleiding nakomen. Je moet dus  goed balanceren met wat je bij ons doet, en wat je voor school wordt geacht te doen. Je krijgt daarvoor de tijd bij ons. Ook krijg je altijd een coach die je begeleidt en beoordeelt. Ongeveer vijf collega’s begeleiden regelmatig stagiairs, we bekijken wie er bij je past. Per periode hebben we 1 tot 2 stagiairs, van bijvoorbeeld de HAN, Windesheim, Saxion en Deltion College. We willen ze kansen bieden zich als professional te ontwikkelen en ze te helpen bij hun keuze die ze maken voor de toekomst. De tijd van alleen maar de rotklusjes doen, die zijn we ver voorbij!” Ongeveer zes collega’s die nu bij Vibes werken, zijn er begonnen als stagiair. “Heb je het naar je zin en pas je bij ons bedrijf, dan zijn er zeker kansen,” zegt Hans, die nog contact heeft met veel oud-stagiairs. “Ook bieden we soms vakantiewerk aan als het er is.”

Ben jij nog op zoek naar een stageplaats, neem dan gerust even contact met ons op! Bekijk ook het filmpje om een indruk te krijgen.

Dag van de Stagiair is een initiatief van StudentenBureau. Hiermee zorgen zij ervoor dat alle stagiairs & stagebedrijven minstens één dag per jaar in het zonnetje wordt gezet.