‘Vibes voelt als een familiebedrijf’

Peter Linker

Contactgegevens

Is overtuigd van het belang van nauwe samenwerking met opdrachtgevers en co-makers.

Peter gaat graag een serieuze relatie aan met onze opdrachtgevers. Een integrale visie staat bij hem voorop. Samenwerken met de opdrachtgever en de co-makers om het project optimaal te stroomlijnen in een integraal proces, daar zet Peter zich graag voor in.

 


In maart 2012 begon Peter Linker bij Vibes en in juni van dat jaar kwam hij er officieel in dienst. Inmiddels werkt hij nog steeds met veel plezier bij het bedrijf, dat voor hem aanvoelt als een familiebedrijf. “Iedereen staat voor elkaar klaar, dat geeft een fijne sfeer”, aldus Peter.

Bouwkunde

Peters interesse in bouwkunde is ontstaan bij een open dag van de MTS opleidingen werktuigbouwkunde en bouwkunde. Hij had geen familieleden die werkten in de bouw of andere connecties met bouwkunde, maar het vak trok hem toch aan en hij koos ervoor om de studie bouwkunde te gaan volgen. Peter: “Ook omdat er gezegd werd door studenten dat natuurkunde bij werktuigbouwkunde heel moeilijk leek te zijn, heb ik voor bouwkunde gekozen. Maar later bleek dat we samen met die studenten natuurkunde kregen en bleek het reuze mee te vallen!”

In 1999 begon Peter als stagiair-tekenaar, maar groeide na het afronden van zijn studie snel door als eerste tekenaar en projectbegeleider. Hierna volgde een periode waarin hij (door de crises in de bouw) meerdere banen bij verschillende bedrijven heeft gehad, voordat hij bij Vibes terecht kwam. Eind 2011 gaf een oud-collega hem een boek over Revit. Toen Peter het boek had doorgenomen en het terugbracht begin 2012, zei zijn oud-collega dat hij eens bij Vibes moest gaan solliciteren. Datzelfde jaar in maart begon Peter via het UWV bij Vibes voor een periode van drie maanden. Na deze maanden beviel het van beide kanten goed en kwam hij officieel in dienst.

‘Oude rot in het vak’

“Alle projecten hebben wel iets dat ze speciaal en bijzonder maakt,” vindt Peter. “Het gaat erom dat het klikt tussen de opdrachtgever en jou. Hier wordt gelukkig ook rekening mee gehouden bij Vibes.” Peter heeft veel afwisselende projecten en begeleidt daarnaast stagiairs en nieuwe medewerkers. Peter staat bekend om zijn rust en zijn vermogen om goed te kunnen luisteren. Dat komt hem in zijn werk goed van pas, net zoals het goed kunnen meedenken. Hij noemt zichzelf “een oude rot in het vak” die net startende jongeren goed wegwijs kan maken binnen het bedrijf en de werkzaamheden.

Werken bij Vibes

Voor Peter voelt werken bij Vibes net als een familiebedrijf. “Iedereen doet wat voor elkaar, staat voor elkaar klaar en helpt elkaar. Je krijgt er veel vertrouwen.” Mede door de gemoedelijke sfeer, bevalt het hem nog erg goed om er te werken.