Trots op Museum Arnhem

Het personeel op de bouwplaats moet fluitend haar werk kunnen doen. Dat is min of meer ons doel met 3D engineering van nieuwbouw- en renovatieprojecten in de woning- en utiliteitsbouw. Bij de nieuwbouw van het Museum Arnhem is dat gelukt; het bouwproces loopt daar heel soepel dankzij een uitgekiende werkvoorbereiding.

Voor Vibes zijn complexe projecten als Museum Arnhem de krenten in de pap. De 3D engineering en het schuiven van het vijftien meter uitkragende bouwdeel van de nieuwe vleugel was een kunststukje. Ook het in detail engineeren van gevelbekleding bestaande uit 80.000 tegels, inclusief juiste kleurschakering, was zeer waardevol.

Zo maakten wij een realistische 3D animatie over het unieke vijzelproces van het uitkragende bouwdeel. Op die manier verschafte Vibes inzicht voor alle betrokken partijen hoe dit proces zou verlopen. BIM en 3D engineering hebben er onder andere voor gezorgd dat het bouwproces in Arnhem soepel verloopt. “We hebben veel energie gestoken in de samenwerking met Rots Bouw en daarvan zien we de resultaten. Het uitschuiven van het uitkragende deel bijvoorbeeld is vlekkeloos verlopen. We zijn trots op onze bijdrage.”

Lees hier over het project, met onder andere Michiel Groeneveld en Maarten Rots.