Park Paviljoen genomineerd voor ‘BNA Beste Gebouw 2020’

De genomineerden voor BNA Beste Gebouw van het Jaar zijn bekend. Een vakjury onder leiding van oud-politica Neelie Kroes selecteerde uit 103 inzendingen 17 projecten. Na een jureringsronde door Nederland bleven er 10 genomineerde gebouwen over, waaronder Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Otterlo.

Beste Gebouw van het Jaar is dé architectuurprijs van Nederland, die jaarlijks door Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA) georganiseerd wordt. In de categorie Identiteit & icoonwaarde zijn, naast het Park Paviljoen, museum Naturalis in Leiden en het vogelobservatorium ‘t Tij bij Stellendam genomineerd. De overige categorieën zijn: Particuliere woonbeleving, Leefbaarheid & sociale cohesie en Stimulerende omgevingen.

Stemmen

Stemmen op de genomineerden kan tot 7 oktober op https://www.bna.nl/gebouw-van-het-jaar/overzicht/genomineerden. Op 22 oktober maakt de jury bekend welk gebouw de Noord/Zuidlijn opvolgt als BNA Beste Gebouw van het Jaar, oftewel: het gebouw met de meeste meerwaarde voor mens en maatschappij. Ook worden dan de vier categoriewinnaars en de publiekswinnaar bekendgemaakt.

Over Park Paviljoen

Het Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe opende in de zomer van 2019 de deuren. Het nieuwe gebouw, ontworpen door De Zwarte Hond en Monadnock, is een markant oriëntatiepunt midden in het bos en vormt de uitvalsbasis voor een dagje Hoge Veluwe. Het biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park.

Lees hier meer over het Park Paviljoen en de rol van Vibes bij de realisatie van het gebouw.