Jubileum: Tijmen 10 jaar bij Vibes

4 september 2013. Een nieuwe ‘schoolverlater’ komt bij Vibes werken. Tijmen van Schoonhoven. Rustig, maar gretig, ging hij aan de gang met zijn carrière als engineer. Nu, 10 jaar later, hebben we Tijmen als rots in de branding staan binnen ons bedrijf. Een werkelijk prachtige ontwikkeling heeft hij gemaakt. Het technisch inzicht wat hij kan brengen in projecten is sterk, zijn meedenkend vermogen en advies voor het team zijn per definitie waardevol. Een probleem omzetten in een oplossing is aan hem wel besteed.

Tijmen heeft in de loop der tijd zijn interesse naast bouwkunde weten te verbreden in de installatietechnische kant. Vooral de vraag om aspectmodellen te leveren voor de installateur heeft hem op dit spoor gebracht. Met Stabicad werkt hij nu projecten uit die in samenwerking met de installateur soms doorlopen tot de levering van de uitvoeringsstukken en de input voor prefabricage van leidingwerk.

Niks is hem te gek en hij ziet altijd kans om datgene te doen wat van hem gevraagd wordt. Onlangs kregen we, in een al hectische tijd, de kans om met een tender mee te doen, waarin de logistiek van de bouw nogal cruciaal was voor de beoogde klant. Tijmen wist dit te visualiseren met een animatie die boekdelen sprak.

Engineering en modelleren is zijn ‘weiland. En wat kan hij dat goed zeg! De projectverantwoordelijke die dan met hem zit na een bouwvergadering met een bult aan werk, wordt weer gerustgesteld door Tijmen: “O ja, dat doe ik wel even.”

En het is verbazend hoe hij zijn werk doet. Vanuit alle rust komt hij met datgene wat gewenst is, vaak nog met net iets meer. Tijmen heeft in zijn carrière bij ons een bijzonder traject gelopen als het gaat om de projecten. Vanuit de vraag of we voor een Waterzuivering het kantoor wilden engineeren voor de verbouwing liep dit uit in de uitwerking van de volledige installatie van de hele waterzuivering, en dan hebben we het ook over al het leidingwerk boven- en ondergronds, met data, P&ID’s en aansturing van de uitvoering middels alle benodigde tekeningen. Dit ging zelfs zover dat de communicatie van het werk naar de jongens buiten liep via animaties (die Tijmen elke keer via Lumion maakte) uit het 3D-model. Een waanzinnige prestatie die bijna 5 jaar heeft geduurd en wat hij (we vroegen het hem heel vaak) tot op het eind leuk vond om te doen.

We werken momenteel weer aan een waterzuivering. Je kunt je wel voorstellen met wie van ons de klant dit project aan het uitwerken is… Tijmen, van harte gefeliciteerd met je 10-jarig jubileum!