Tijmen v. Schoonhoven

Contactgegevens

  • Tijmen v. Schoonhoven
  • Bouwkundig project engineer
  • Fitness, hardlopen en klussen
  • Wapenveld
  • Stuur mij een mail

Tijmen is een stabiele kracht waar je altijd op kan rekenen. Vooruitstrevendheid en innovatie zijn twee karaktereigenschappen die hij terugvindt in de visie van Vibes. Door zijn flexibiliteit is Tijmen overal voor inzetbaar en ondersteunt hij waar nodig. Van het slim modelleren van bouwkundige modellen tot het modelleren van leidingwerk; hij is een echte allrounder. Bijvoorbeeld bij het omvangrijke Rioolwaterzuiveringsproject in Den Bosch, waar hij het gehele installatietechnisch ontwerp in 3D heeft uitgewerkt.

Altijd in voor iets nieuws

Tijmen van Schoonhoven wilde als kind graag architect worden. “Ik was altijd bezig met dingen bedenken, met tekenen, met technisch Lego bezig.” Na VMBO-TL ging hij bouwkunde doen op het mbo om daarna Bouwkunde & Architectuur te studeren op het hbo (Windesheim). “Fijn dat ik eerst mbo had gedaan, want daardoor had ik meer kennis van hoe het er op de bouw aan toe gaat.” In het derde jaar liep Tijmen stage… bij Vibes. “Toen heb ik in Revit leren tekenen. Ik kon er snel goed mee uit de voeten en ik kreeg de smaak van het modelleren te pakken. Dat vind ik nog steeds het allerleukste: hoe je zo slim en zo snel mogelijk iets in een model kunt zetten.”

Aan het werk
Zijn afstudeerproject bestond uit het traject van het maken van een ontwerp tot en aan de bouwvergunning van het Parkpaviljoen op de Hoge Veluwe. Later, toen hij bij Vibes werkte, was het heel toevallig dat dit ook een project bij Vibes werd. “Na mijn afstuderen, was het lastig om aan werk te komen. Ik had contact met Vibes, ze zouden me waarschuwen als ze werk hadden.” Dat kwam er al snel in de vorm van het project Stadgenoot. “Ik wilde graag bij Vibes werken. Het werk vond ik aantrekkelijk en de collega’s zijn leuk!”

Handig met programma’s
Het opstarten van een project laat hij graag aan collega’s over. “Dat gepraat allemaal.” Hij werkt aan veel projecten mee en helpt collega’s waar hij kan. “Ik ben heel flexibel en kan snel schakelen. Ik ben handig met Revit, ik heb zelf allerlei foefjes geleerd. Ook heb ik een cursus Stabicad gedaan. Dat is een plug-in van Revit voor installatiewerk.” Een ander programma waar hij goed mee kan werken, is Lumion. “Daarmee kan je fotorealistische afbeeldingen en filmpjes maken. Leuk om te doen en leuk om het resultaat te zien.” Je kunt een Revit-model in Lumion inladen. “Wel is het zaak dat alles in Revit goed aangegeven staat, want in Lumion kun je niets meer aanpassen.”

Topproject
Het project dat met stip op 1 staat voor hem, is het rioolwaterzuiveringsproject van het Waterschap Aa en Maas in Den Bosch. “Daar heb ik drie jaar gezeten en aan gewerkt. Een hypermodern, aansprekend en omvangrijk rioolwaterzuiveringsproject. Het ging om een grote renovatie en uitbreiding van de rioolwaterzuiveringsinstallaties en gebouwen bij het waterschap. Ik heb daar onder andere al het leidingwerk getekend. Op dit project ben ik erg trots! De rioolwaterzuivering produceert nu zelf grote hoeveelheid groen biogas en zonne-energie om zo volledig energieneutraal te zijn. Het biogas wordt ook door Heineken gebruikt.”

Van vele markten thuis
Zijn vaardigheden heeft Tijmen ook voor zijn verbouwing thuis ingezet. En sinds enige tijd houdt hij zich in zijn vrije tijd ook bezig met hand- en spandiensten voor het paardenpension met 40 paarden van zijn vriendin. “Van facturen betalen tot klussen, ik draai mijn hand er niet voor om. Voor de verbouwing van de pension heb ik ook ontwerpen gemaakt en de website is ook door mij gebouwd.” Het werken bij Vibes bevalt hem na ongeveer zeven jaar nog uitstekend. “Collega’s staan altijd klaar om je te helpen en andersom. We hebben veel voor elkaar over. Je krijgt veel vrijheid en elk jaar een budget voor scholing. Ook mag je je eigen werktijden invullen. Dat is erg prettig, want ik ben geen ochtendmens!”

In 2023 vierde hij zijn 10-jarig jubileum bij Vibes.