‘Met elkaar, voor elkaar’-mentaliteit

Sinds mei vorig jaar werkt Harm Feenstra bij Vibes. Van begin af aan werd hij blij verrast door de fijne werkomgeving en de mentaliteit die er heerst. Een belangrijke voorwaarde voor Harm, die tijdens zijn studie te maken kreeg met een burn-out. Dankzij die prettige werksfeer wil hij de opleiding nu weer gaan oppakken.

Harm studeerde Bouwkunde in Enschede, een opleiding die goed aansloot bij de dingen waar hij goed in is, zoals ruimtelijk denken. Wegens een burn-out heeft hij de opleiding niet afgemaakt. Na zijn herstel had hij meerdere bijbaantjes, maar de bouw bleef hem trekken. En dus ging hij via een detacheringsbureau op zoek naar een parttime baan in de bouw.

Lastige zoektocht

Dat bleek nog best lastig, want er zijn maar weinig parttime banen in de bouw. Bovendien is de werkdruk hoog en kan het werk stressvol zijn vanwege deadlines die gehaald moeten worden. Zijn ‘eisenpakket’, zoals Harm het noemt, maakte de zoektocht dan ook niet eenvoudiger. Maar toen was daar Vibes, dat hem de mogelijkheid bood om parttime aan de slag te gaan. Harm: “Tijdens het sollicitatiegesprek voelde ik gelijk een klik. Gelukkig kwam dat van beide kanten en zagen we het allebei zitten.”

En zo begon Harm met een project voor woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam. Samen met zijn collega’s zette hij maar liefst tienduizend oude plattegronden van huurwoningen in met name de binnenstad van Amsterdam in een nieuw systeem. Harm houdt zich vooral bezig met het optimaliseren van het proces en verbeteringen tijdens het project.

Eerste weken

De eerste weken bij Vibes zijn Harm goed bijgebleven: “Ik kwam als totaal onervaren medewerker binnen. Toch werd er gelijk geluisterd naar mijn ideeën over hoe bepaalde dingen beter kunnen en werd er iets mee gedaan. Daar werd ik blij door verrast, want dat was ik niet gewend. Het gaf me het gevoel dat ik een nuttige bijdrage lever en dat mijn input gewaardeerd wordt. Dat motiveert me ook om meer te leren.”

Dat is dan ook wat Harm gaat doen. Hij wil de opleiding Bouwkunde gaan afmaken. “Ik heb uitdaging nodig in mijn werk. Ik wil een project vanaf het begin begrijpen en het hele proces kennen. Met het diploma op zak heb ik bredere kennis en kan ik nog breder ingezet worden”, vertelt Harm.

Werken bij Vibes

Als leukste aan het werken bij Vibes noemt Harm de sfeer en de collega’s. “Iedereen heeft hier oog voor elkaar. De instelling is dat de verantwoordelijkheid nooit bij één persoon ligt, maar bij iedereen. Met elkaar zorgen we ervoor dat alles goed draait. En we ondersteunen elkaar. Die ‘met elkaar, voor elkaar’-mentaliteit vind ik belangrijk.”