Nieuwe stagiair: Robbert Janssen

Graag stellen we onze nieuwe stagiair, Robbert Janssen, aan jullie voor. Hij is tweedejaars bouwkundestudent aan het Deltion College. Robbert omschrijft zichzelf als een sportief en gedreven persoon en kan op het werk uiterst gefocust aan de slag gaan.

“Al van jongs af aan ben ik creatief bezig, van de bouwhoek tot computerspellen waarin je kon bouwen. Daardoor was de keuze voor de opleiding bouwkunde voor mij vanzelfsprekend. Ondanks de intensiteit ervan, ervaar ik het als een leuke opleiding. Via mijn opleiding belandde ik bij Vibes, waar ik nu mijn tweede stage loop.”

“In het eerste gesprek kreeg ik al een goed beeld van de stage. Nu ben ik al een paar weken bezig en vind ik het erg interessant.” In de eerste twee weken werkte Robert aan het ‘oefenproject’, speciaal ontworpen om stagiaires vertrouwd te maken met onze manier van modelleren. Op dit moment draagt hij bij aan lopende projecten, waaronder het doorvoeren van aanpassingen en het opmaken van details. “Misschien ga ik wel in deze richting van het 3D-modelleren door, ook al zit ik nog te twijfelen om de architectuurkant op te gaan. De komende periode kijk ik ernaar uit om mijn vaardigheden in Revit en andere programma’s te ontwikkelen, ook wil ik nog meer leren over klantcontacten.”

Stage lopen bij Vibes bevalt hem uitstekend. “Het is voor mij een ideaal stagebedrijf, waar je altijd terecht kunt bij collega’s voor vragen, met geduldige uitleg. Ze maken echt tijd voor je.”

En hoe sprak hij over zijn stage aan het eind van de stageperiode? 

Afgelopen vrijdag was het de laatste dag van de stage van Robbert Janssen. “Mijn stage in het kort? Heel leuk, leerzaam en veel variatie,” zegt hij enthousiast. De conceptwoning die bij Vibes fungeert als basis-/startproject had Robbert al snel opgezet. Binnen korte tijd was het VO met PVE omgezet naar een goed 3D-model, waaruit tekeningen voor DO en vergunningen zijn gegenereerd. Voor een stagiair is dit een leuk project om te starten. In het PVE staan veel bouwkundige termen en begrippen. “Je wordt hierdoor getriggerd om goed te lezen, zelf te onderzoeken en detailleren en vragen te stellen.” Sjoerd Ensink heeft Robbert begeleid: “Vanuit Vibes kunnen we een goed beeld krijgen wat de krachten van een stagiair zijn en zien we van welke aspecten van het bouwtraject hij of zij enthousiast wordt. We kunnen zo goed bepalen welk type project bij een stagiair past. Zo heeft Robbert meegewerkt aan diverse opdrachten in verschillende fasen van VO t/m UO en zelfs productietekeningen. Robbert: “Heel gevarieerd, van installatietekeningen tot een uitbouw, en van het bekijken van een begroting tot het analyseren en juist verwerken van bvo’s. Mijn vaardigheden in Revit zijn echt sterk verbeterd. Iets waar ik gaandeweg een project ben achter gekomen, is het belang van het juist opzetten van de BVO’s en GO’s aan de hand van NEN2580. En dat het van belang is om zelfs na de uitvoeringsstukken nog eens terug te kijken naar de BVO’s en GO’s die tijdens de vergunning zijn opgegeven. Kijk maar naar de regio Amsterdam waar je appartementen hebt met een vierkante meter prijs van € 10.000,- Dan is het goed om te weten of je een schacht wel niet mee mag tellen met je gebruiksoppervlak. Dat was van tevoren geen doel, maar mooi dat ik nu weet hoe dit werkt.” Ook was hij erg enthousiast over de engineering van een uitbouw. “Ik mocht drie typen uitbouwen modelleren: een kopwoning links, een tussenwoning en een kopwoning rechts. Ik vond dit erg interessant, omdat ik veel te weten ben gekomen over de constructie van de uitbouwen. Ik moest namelijk goed kijken naar hoe alles precies in elkaar zat. Ik heb ook veel geleerd van de materialen die gebruikt zijn.” Robbert is op een spoor gezet. “Ik vind het werk zoals Vibes doet een interessant vakgebied! Misschien ga ik er wel in door.” Ook Sjoerd is erg over hem te spreken: “Hij pakt opdrachten snel op en voert ze goed uit.” We wensen Robbert veel succes in zijn verdere loopbaan en misschien tot ziens!

Wil jij net als Robbert (mbo of hbo) stage lopen bij Vibes? Neem dan gerust contact op!