‘De uitdagingen maken het werk nooit saai’

Thijs Hajee kwam eind 2011 bij Vibes werken als afstudeerder en is hier sindsdien blijven werken. Zijn drukke, maar vrolijke persoonlijkheid en de typische ‘Thijs-projecten’ kenmerken hem. “Dit werk en de vrijheid die we bij Vibes krijgen, vind je niet zomaar ergens anders”, zegt Thijs.

Computernerd

Thijs begon met de studie Bouwkunde, maar leerde hier vooral de zaken rondom het programmeren en niet het programmeren zelf. “Ik ben een echte computernerd, dus dat trok mij het meeste aan”, aldus Thijs. Hij maakte de switch naar de studie Bedrijfskunde en ontmoette Jan Kees op een bijeenkomst, waar hij aangaf dat Thijs hem wel mocht bellen als hij op zoek ging naar een afstudeerstage. Zo gezegd, zo gedaan. Thijs deed zijn afstudeeropdracht bij Vibes en schreef een verbeterplan. “Sindsdien ben ik eigenlijk blijven plakken”, zegt Thijs.

‘Thijs-projecten’

De meest uitdagende projecten worden vaak aan Thijs toebedeeld, daarom spreken ze bij Vibes over typische ‘Thijs-projecten’. Thijs: “Ik denk dat ik deze projecten vaak krijg, omdat ik goed met de uitdagingen om kan gaan en rustig blijf. Soms loopt het anders dan je denkt en moet je roeien met de riemen die je hebt. Ik vind dit soort projecten altijd wel leuk, omdat mijn werk nooit saai is, maar af en toe een rustiger project tussendoor is ook wel fijn. Hier wordt gelukkig wel voor gezorgd bij Vibes.”

Een paar voorbeelden van zulke bijzondere projecten zijn Parkpaviljoen Hoge Veluwe en Taalexpo Leeuwarden. Bij beide projecten was er veel haast en moest alles onder tijdsdruk gebeuren. “Als alle partijen wat geven en nemen, dan lukt het wel. Iedereen wil dat het uiteindelijk goed komt”, zegt Thijs. “Het contact met de klant vind ik ontzettend leuk, naast het tekenen en uitwerken.”

Bijzonder project

“Het meest bijzondere project dat ik heb gedaan is toch wel mijn eerste grote project: JT bioscoop Eindhoven”, zegt Thijs. “Dit was de eerste bioscoop ter wereld waarin Dolby Cinema technologie werd toegepast en het was tevens één van de grootste JT bioscopen die werd gebouwd. Er werden mensen uit Amerika overgevlogen en het was een echt gekkenhuis. Dit soort projecten blijven je bij, dat vind ik zo leuk aan mijn werk.”

Werken bij Vibes

Thijs heeft veel kennis en ervaring, hij noemt zichzelf dan ook een echte ‘beroepsidioot’. “Mijn collega’s zouden me omschrijven als aanwezig, een beetje chaotisch, maar weet toch van veel dingen iets te maken”, aldus Thijs. “Ik vind zeker dat de kernwaarden Teamwerk, Betrouwbaar, Vooruitstrevend & Plezier kloppen. Elke dag heb ik bijna twee uur reistijd, dat doe ik natuurlijk niet zonder reden. Ik heb veel plezier in mijn werk. We hebben geen hiërarchische structuur en wij als collega’s en klanten waarderen dat. De vrijheid die we bij Vibes krijgen, vind je niet zomaar ergens anders.”