'Trots om onderdeel van het team te mogen zijn'

Onze stagiaires in de spotlight

Ieder op hun eigen manier zijn ze bij Vibes terechtgekomen: Niels via school, Mamadou via ELLBRU en Daniël dankzij zijn vorige stagebedrijf. Daniël: “Ik liep hiervoor stage bij Van Wijnen Lelystad. Daar had ik het met een collega over mijn interesses. Het bleek dat dit overeenkwam met de werkzaamheden van Vibes. Ik heb contact toen opgenomen en had daarna al snel een stageplek!”

Buddy

Alle stagiairs bij Vibes worden gekoppeld aan een ‘buddy’. Niels: “Thijmen Tellegen was mijn buddy. De eerste paar dagen vroeg ik veel aan hem, hij wou me altijd helpen. Na verloop van tijd vraag je aan iedereen dingen, omdat je dan iedereen kent en makkelijker ook aan anderen vragen stelt.” Mamadou beschrijft zijn buddy Sjoerd Ensink als gestructureerd en iemand met brede bouwkundige kennis. Daniël wordt begeleid door Peter Linker: “Peter heeft mij heel goed begeleid, zeker in het begin. Na verloop van tijd krijg je steeds meer hulp van andere collega’s, die begeleiden jou ook als je samen aan projecten werkt. Hierin vind ik Vibes erg sterk, de relatie tussen begeleiding en zelfstandigheid is goed in evenwicht.”

Leerzaam

Over hun stageperiodes zijn ze eensgezind: ze hebben ontzettend veel geleerd. Mamadou: “Ik heb geleerd hoe modelleren in de praktijk werkt en heb veel bouwkundige kennis opgedaan. En natuurlijk neem ik alle ontvangen feedback mee.” Daniël: “Tijdens deze stage heb ik heel veel geleerd over Revit, bouwkunde, bouwregels en wetten. Daarnaast heb ik ook veel over het bedrijfsleven geleerd.” Niels: “Ik heb geleerd om zelfstandig te werken, maar om tegelijkertijd ook veel dingen te vragen. Daarnaast heb ik veel geleerd over Revit en het samenwerken daarin. Bouwkundig gezien komt er veel bij kijken, want je moet een uitvoerbare tekening maken, details uitwerken wat wel en wat niet kan.”

Trots

Natuurlijk zijn wij trots op deze toekomstige talenten, maar waar zijn zij zelf het meest trots op? Niels: “Ik ben trots dat ik heb meegewerkt aan Oostenburg, een project waarbij acht appartementencomplexen gebouwd gaan worden.” Mamadou onderschrijft dat: “Meewerken aan een echt project en een onderdeel van het team mogen zijn, daar ben ik het meest trots op.” Daniël: “Ik ben erg trots op de promotievideo die ik heb gemaakt van ‘Mall of the Netherlands‘. En ook op de video over een woning configurator waar ik nu mee bezig ben.”

Stage in coronatijd

De coronacrisis heeft invloed op iedereen bij Vibes, we werken thuis in plaats van op kantoor en dat heeft zo zijn uitdagingen. Onvermijdelijk heeft dit ook gevolgen voor onze stagiaires. Mamadou: “Door de corona was er minder begeleiding, omdat alle medewerkers thuis moesten werken. Gelukkig konden we op verschillende manier nog wel contact hebben.” Daniël vult aan: “De laatste periode was in één woord moeilijk. Zeker omdat ik in deze periode mijn examen moet doen. Daarnaast is het samenwerken en communiceren lastig, dat maakt het werk ook een stuk lastiger.” Niels: “Je probeert natuurlijk zoveel mogelijk contact te houden met je collega’s. Qua werkzaamheden redde ik mij gelukkig prima thuis.”

Werken bij Vibes

Grote vraag is natuurlijk of de drie zichzelf in de toekomst bij Vibes zien werken. Mamadou: “Ja, de sfeer in het bedrijf spreekt me aan en de variatie van jongere en oudere medewerkers vind ik mooi binnen een bedrijf.” Ook Daniël ziet werken bij Vibes wel zitten: “Het is een leuk team met aardige mensen die je graag willen helpen. Ik vind het wel fijn dat het een klein bedrijf is, iedereen kent elkaar persoonlijk. Je spreekt elkaar daardoor ook wat meer buiten werktijden, waardoor je een betere band met elkaar opbouwt. Dit is voor mij één van de grootste redenen dat ik Vibes zo’n mooi bedrijf vind. Daarnaast vind ik de directie ook belangrijk, ze willen het maximale uit hun werknemers halen en dat merk je in alles!” Niels: “Ik weet nog niet wat ik in de toekomst ga doen. Ik vind het op dit moment heel leuk bij Vibes, maar misschien denk ik er na het HBO wel heel anders over en wil ik bijvoorbeeld naar een andere tak van de bouwwereld.”

Aanrader?

Op de vraag of ze andere studenten aanraden om stage te lopen bij Vibes zijn ze het unaniem eens. Daniël: “Bij Vibes kun je veel leren en word je heel goed begeleid. Bovendien word je meer gezien als werknemer dan als stagiair.” Niels: “Je komt bij Vibes in een heel leuk en leerzaam team terecht. Ook leer je veel over Revit en doe je bouwkundige kennis op.” Mamadou: “De kwaliteit bij Vibes ligt hoog en je leert niet alleen modelleren, maar ook de gedachte achter elke gemaakte keuze.”

Interesse om stage te lopen bij Vibes? Mail of bel ons, we hebben bijna altijd plek voor stagiaires van relevante HBO- en WO-studies.